Τοπικά

Η Σ. Μαυρίδου σε διαδικτυακή σύσκεψη για θέματα ισότητας των Φύλων

Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή σύσκεψη για θέματα ισότητας των Φύλων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κας Σοφίας Μαυρίδου.

Στην πρώτη συνάντηση – γνωριμία συμμετείχαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κα Μαρία Συρεγγέλα, η Επικεφαλής του Τομέα Ισότητας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κα Φωτεινή Βρύνα, η Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας και Αντιπρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών κα Ματούλα Βελώνη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δημου Κατερίνης κα Ασημίνα Πούλιου και η κα Μαρία Πλασταρά εκ μέρους της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη υπήρξε ανταλλαγή απόψεων αλλά και κοινή πεποίθηση ότι θα πρέπει να  διαμορφωθεί ένα ενιαίο σχέδιο δράσης με την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων της κοινωνίας των πολιτών και με στόχους την ισότητα των φύλων,  την υποστήριξη της θέσης των γυναικών και την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στο σημερινό σύνθετο περιβάλλον.

«Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και η εξεύρεση λύσεων,  η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας ότι η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί ήδη στοχευμένες δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και οικονομικής και κοινωνικής ζωής, με βασικότερη τη «Συν-δημιουργία του Σχεδίου Ισότητας των Φύλων στο χώρο της Έρευνας και Καινοτομίας».

Παράλληλα η κα Σοφία Μαυρίδου μετέφερε σε όλες τις συμμετέχουσες την πρόθεση του Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα για την υποστήριξη δράσεων ισότητας τόσο σε επίπεδο περιφερειακών ενοτήτων όσο και σε επίπεδο δήμων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε την Υφυπουργό κα Μαρία Συρεγγέλα για την εποικοδομητική και γόνιμη συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια και από την προηγούμενη θέση της κας Συρεγγέλα ως Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων καθώς και  τις συμμετέχουσες αιρετές γυναίκες για τη συμβολή τους στο διάλογο που αναπτύχθηκε. Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα συνεχιστούν και με άλλους φορείς, οργανώσεις και επιτροπές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Κων/νου Χρίστογλου σε μονάδες υγείας

Την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου ο […]

Δήμος Κατερίνης:Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Καταυλισμό των Ρομά

Ολοκληρώθηκε η σημαντική παρέμβαση καθαρισμού στον Πέλεκα, πέριξ της περιοχής […]

Καθαρισμός στραγγιστικής τάφρου στο Δήμο Δίου Ολύμπου από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Αυτοψία στις εργασίες καθαρισμού, της στραγγιστικής τάφρου, στην αγροτική περιοχή […]

Παραχώρηση οικίσκων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Νοσοκομείο Κατερίνης και το Κ.Υ. Αιγινίου

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και στο Κέντρο Υγείας Αιγινίου  […]

Δήμος Κατερίνης: Στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Κοινότητας η εξυπηρέτηση των 5500 ωφελούμενων δημοτών

Κώστας Κουκοδήμος:Με ουσιαστικό έργοενισχύουμε καθημερινά την κοινωνική ασπίδα προστασίας για […]

Υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου για την επέκταση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους

 Υπογράφηκε το πρωί της Τρίτης 23 Φεβρουαρίου στο Μητροπολιτικό Μέγαρο […]

Το δημοτικό συμβούλιο θα αποφασίσει για το ημιτελές έργο «Πεζόδρομος – Ποδηλατόδρομος Παραλίας Κορινού»

Προς συζήτηση και λήψη απόφασης η  γνωμοδότηση που διατύπωσε κατά […]