Τοπικά

Βελτιώνεται του αρδευτικό δίκτυο της Δ.Ε. Ελαφίνας – Υπέγραψε τη σύμβαση ο Αντιδήμαρχος Γ. Συμεωνίδης

Την έναρξη των παρεμβάσεων κατασκευής  του έργου με τίτλο: «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές της ΔΕ Ελαφίνας» σηματοδοτεί η υπογραφή σήμερα στο Δημαρχείο, του σχετικού συμφωνητικού κατασκευής από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ειδικότερα,οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Π.Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου.

Όπως σημειώνει, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Βελτιώνουμε σταδιακά τις αρδευτικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα, την αγροτική οδοποιία, την άρδευση και γενικότερα την τόνωση  της αγροτικής οικονομίας, ιεραρχούμε τα προβλήματα και παρεμβαίνουμε άμεσα, στηρίζοντας τον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση προβλέπεται η αποκατάσταση τωνκατεστραμμένων περιφράξεων, καθώς και η τοποθέτηση νέων περιφράξεωνπεριμετρικά των υποδομών αποθήκευσης αρδευτικού ύδατος (χωμάτινεςδεξαμενές, δεξαμενές από σκυρόδεμα, φράγματα), καθώς και τωναρδευτικών αντλιοστασίων ώστε να μην είναι προσβάσιμα και επικίνδυνα σεδιερχόμενους πολίτες.

Λόγω του εύρους και της ποικιλίας των υφιστάμενων κατασκευών οιπεριφράξεις θα γίνουν:

α)στην περίπτωση που έχει καταστραφεί τμήμα της υφιστάμενης μεπαρόμοια υλικά

β) στην περίπτωση που δεν υπάρχει περίφραξη και αναλόγως της θέσεωςστήριξης για μεν τις δεξαμενές από σκυρόδεμα και τα αντλιοστάσια μεμεταλλικούς πασσάλους για δε τις χωμάτινες δεξαμενές και τα φράγματαμε πασσάλους από σκυρόδεμα.

Το έργο προϋπολογισμού 86.000,00 με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣII, ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους – διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σεδιάστημα έξιπερίπου μηνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους