Κοινωνία

Απεβίωσε ο πρωτοπόρος έμπορος ακτινιδίου Δημήτρης Βαλλίδης

Η αγροτική κοινωνία της Πιερίας και όχι μόνο, θρηνεί την απώλεια ενός σημαντικού εμπόρου ακτινιδίου. Του καθόλα αξιόλογου και αξιαγάπητου επιχειρηματία Δημητρίου Βαλλίδη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

   Η εκδημία του πρωτοπόρου στην εμπορία του σημαντικού για τον τόπο μας αγροτικού προϊόντος, του ακτινιδίου, βύθισε στη θλίψη ασφαλώς τους συγγενείς, οικείους και φίλους, αλλά και σε εκατοντάδες παραγωγούς του επονομαζόμενου «Φρούτου του Ολύμπου» με τους οποίους ο εκλιπών είχε άριστη και εποικοδομητική συνεργασία, σεβόμενος πάνω από όλα τον κόπο και τον μόχθο των παραγωγών.

  Ο Δημήτριος Βαλλίδης αφήνει πίσω του μια θαυμάσια οικογένεια, τα δημιουργικά τέκνα του, τον Αναστάσιο και τη Δέσποινα, τρία εγγόνια και σύντομα ένα τέταρτο.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

  Θεωρώ ότι είναι φρόνιμο να υπενθυμίσω στους παλαιοτέρους και να γνωστοποιήσω στους νεωτέρους την επιχειρηματική του διαδρομή και το επαγγελματικό ασίγαστο του χαρακτήρα.

   Ο Δημήτρης Βαλλίδης ιδρύει την εταιρία εμπορίας ακτινιδίων το 1990 στην περιοχή της Περίστασης (HouseofKiwi) στον δρόμο προς την Ολυμπιακή ΑκτήΚατερίνης, ενώ νωρίτερα επί σειρά ετών δραστηριοποιείτο έντονα στην εμπορία φρούτων στην Σαουδική Αραβία, στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης καθώς και στην παλιά  αγορά, τα γνωστά Λεμονάδικα.

  Το έτος 2000 κατασκευάζει μια  νέα υπερσύγχρονη μονάδα  στην  περιοχή Παναγία Περίστασης που παρέχει τη δυνατότητα της δυναμικής επεξεργασίας και εμπορίας χιλίων και πλέον τόνων ακτινιδίων σε καθημερινή βάση.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι τα Πιερικά ακτινίδια επί εποχής Δημήτρη Βαλλίδη κατέκλυζαν τις αγορές  στο Ντουμπάι, το Λίβανο, την Συρία, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Από όσα γνωρίζω το μεγάλο πάθος του ήταν στην επιτυχημένη εμπορία των προϊόντων Πιερικών ακτινιδίων στις προαναφερόμενες χώρες, γιατί με τον τρόπο αυτό βοηθούσε καθοριστικά τους ακτινιδιοπαραγωγούς της περιοχής μας και κατ επέκταση την τοπική οικονομία. 

  Ο γιός του Αναστάσιος, που σήμερα πλέον αναλαμβάνει τα ηνία της επιχείρησης, θυμάται με συγκίνηση, δύο στοιχεία που κυρίως χαρακτήριζαν τον αείμνηστο πατέρα του: η «μεγαλοψυχία» και το «θάρρος». Θα προσθέσω σ αυτά και εγώ την «μπέσα» και την «φιλοτιμία» που επίσης τον χαρακτήριζαν. Η νέα μονάδα που δημιούργησε με πολύ κόπο και αγωνία στην τοποθεσία Παναγία Περίστασης αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια τον άξονα πάνω στην τιμολογιακή πολιτική του προϊόντος καθώς διαμόρφωνε τις τιμές απαντώντας στις προκλήσεις του εμπορίου και υποχρεώνοντάς τους να τον ακολουθήσουν.

  Ο Δημήτρης Βαλλίδης είναι ο Έλληνας Ορθόδοξος που είναι χωρίς αμφιβολία πρωτοπόρος στην εμπορία των ακτινιδίων πανελληνίως. Προσέφερε ιδιαίτερη έμφαση και τόνωση στο Ελληνικό επιχειρείν στηρίζοντας συγχρόνως τους ακτινιδιοπαραγωγούς της Πιερίας. Τεράστιο το κενό που αφήνει ο Δημήτρης Βαλλίδης, για τους ακτινιδιοπαραγωγούς μας, για το επιχειρείν, για την Εθνική μας Οικονομία.

  Καλό Παράδεισο να έχει…

             ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΜΠΟΝΙΔΗΣ

       Δημοσιογράφος Αγροτικών Θεμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.