Τοπικά

Δήμος Κατερίνης:Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού στον Καταυλισμό των Ρομά

Ολοκληρώθηκε η σημαντική παρέμβαση καθαρισμού στον Πέλεκα, πέριξ της περιοχής του καταυλισμού των Ρομά Κατερίνης, από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης.

Χρειάστηκαν κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες εντατικών εργασιών για να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός της περιοχής ώστε να απομακρυνθούν τόνοι απορριμμάτων και μπαζών τα οποία είχαν μετατρέψει την περιοχή δίπλα στο ποτάμι, σε σκουπιδότοπο.

«Η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Κατερίνης» δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της προσπάθειας. «Η συγκεκριμένη περιοχή, έχει τεράστιο ενδιαφέρον για το Δήμο Κατερίνης και για αυτό καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία της», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

«Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη εργασιών, η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη κατάστασή της» είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης. «Δαπανήσαμε και χρόνο και χρήμα για να την επαναφέρουμε και να απομακρύνουμε κάθε εστία ρύπανσης. Έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο, ώστε να περιορίσουμε το ενδεχόμενο μετατροπής της και πάλι σε σκουπιδότοπο. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία για τον λόγο αυτό και με τους Ρομά, αλλά και με την Δημοτική Αστυνομία, ώστε οι έλεγχοι να είναι συνεχείς», δήλωσε ο κ. Κυριακίδης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η Τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες που η Τεχνική Υπηρεσία (διαθέτοντας μηχανήματα) και η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου συνεργάζονται για να απομακρύνουν από την περιοχή μπάζα και απορρίμματα. Στην προσπάθεια καθαρισμού συνέδραμαν και κάτοικοι του καταυλισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους