1 ΘΕΜΑ Κοινωνία

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δ. Κατερίνης 365 ημέρες τον χρόνο στηρίζει κάθε γυναίκα

Με αφορμή την ΠαγκόσμιαΗμέρας της Γυναίκας που εορτάζεται σήμερα (8 Μαρτίου 2021), το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης συνεχίζει μια σειρά δράσεων που οργάνωσε και πραγματοποιεί από την Παρασκευή 5 Μαρτίου, όταν ο Σύλλογος «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες»παρέδωσεστο Κέντρο πακέτα αλληλεγγύης, τα οποίακαι διανέμονται από σήμερα σε γυναίκες, που υποστηρίζει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής, από τότε που ιδρύθηκε μέχρι και σήμερα, είναι ανοιχτό προς όλες τις γυναίκες. Παρέχει δε ποικίλες υπηρεσίες σε γυναίκες που αντιμετώπισαν ή συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διαφόρων μορφών βίας.

Οι σημερινές δράσεις του Κέντρου περιλάμβαναν α) δράση ευαισθητοποίησης, β) συνάντηση και συζήτηση για θέματα που αφορούν τη σημασία της παρουσίας της γυναίκας στην κοινωνία αλλά και στην αντιμετώπιση μορφών βίας κατά γυναικών, γ) διανομή προϊόντων.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Συμβουλευτικής σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας, με το παράρτημα ΡομάΔ.Κατερίνης και με τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Κ.πραγματοποίησε, σήμερα το πρωί, διαδικτυακή «δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες Ρομά».Η διαδικτυακή συνάντηση και συζήτηση άρχισε με χαιρετισμό του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Γιώργου Τσιαλού.

Επίσης, το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης με στελέχη του Τμήματος Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη των δύο συνεργαζόμενων φορέων συζήτησαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση μορφών βίας κατά των γυναικών, καθώς και τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δ.Α. Πιερίας.

Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής ξεκίνησε από σήμερα τη διανομή προϊόντων σε γυναίκες ωφελούμενες του Κέντρου. Πρόκειται για προϊόντα που προσέφερε ο Σύλλογος «Κόρες Πιερίων οι Κατερινιώτισσες», τον οποίο ο Δήμαρχος, η διοίκηση και τα στελέχη του Κέντρου ευχαρίστησαν για την συνδρομή του. Η διανομή θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή 12/3/2021.

Υπενθυμίζεται ότι μία ακόμη δράση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/3/2021. Συγκεκριμένα, θα γίνει μια διαδικτυακή «δράση ευαισθητοποίησης σε γυναίκες πρόσφυγες», σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης(Δ.Ο.Μ.), στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος «HELIOS».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ!

Ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, αναφερόμενος στις σημερινές δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, δήλωσε: «Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες μας ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής μας Αρχής για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνηςείναι καθημερινό, είναι για 365 ημέρες τον χρόνο και επομένως δεν πρόκειται για τυπικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Σήμερα, ημέρα της γυναίκας, τιμούμε κάθε γυναίκα. Τιμούμε τη γυναίκα στο πρόσωπο των μανάδων μας, των συζύγων μας, των παιδιών μας, στο πρόσωπο όλων των γυναικών.

Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιούμε, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους, μια σειρά δράσεωνπροκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε, για μια ακόμη φορά, την τοπική μας κοινωνία. Σκοπός αυτών των δράσεων είναι να σεβόμαστε όλοι και να τιμούμε τη γυναίκα, την πηγή πολυποίκιλης δημιουργίας. Μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέπουμε κάθε λεκτική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική και κοινωνική βία σε βάρος τους. Η γυναίκα αξίζει τον σεβασμό μας!», ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα»

Λεπτοκαρυά: O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Γλυκερίας στο 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου