Τοπικά

Τον έπιασαν στα… «πράσα»! Αντιμέτωπο με κυρώσεις, άτομο που επιχείρησε να ρυπάνει περιοχή του Πέλεκα

Μετά από προσπάθειες εβδομάδων, η ευρύτερη περιοχή πέριξ του καταυλισμού των Ρομά αποκαταστάθηκε από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει κάποιους στο να επιχειρήσουν να απορρίψουν μπάζα και σκουπίδια στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, την περασμένη Πέμπτη (λίγες μόλις ώρες από την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού), ένα άτομο επιχείρησε με μικρό φορτηγάκι να πετάξει σκουπίδια στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο άτομο, έγινε αντιληπτό και ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, έφτασαν τελικά στην ταυτοποίηση, μέσω φωτογραφικού υλικού, όπου φαίνεται άτομο να ρυπαίνει την περιοχή, αλλά και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός του.

«Έχουμε καταστήσει σαφές, ότι δεν θα παρατήσουμε την περιοχή στο έλεος όσων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του να διατηρηθεί καθαρή», σχολίασε ο Δήμαρχος ΚατερίνηςΚώστας Κουκοδήμος.

«Η υπηρεσία μας ενημερώθηκε εγκαίρως για το περιστατικό, είδαμε όλα τα στοιχεία που μας προσκόμισαν και τα προωθήσαμε στην Δημοτική Αστυνομία, για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων» δήλωσεο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Οι έλεγχοι στην περιοχή από τη Δημοτική Αστυνομία έχουν εντατικοποιηθεί και θα συνεχιστούν μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι η περιοχή δεν είναι σκουπιδότοπος και πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να τη διαφυλάξει, συμπλήρωσεο κ. Κυριακίδης. «Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν και πάλι να την μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο. Ενδεχομένως, κάποιοι να το πετύχουν, αλλά όσοι εντοπιστούν να είναι έτοιμοι να επωμιστούν τις συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει συνεργεία για την αποκομιδή παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, στρωμάτων, επίπλων αλλά και κομμένων χόρτων. Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν εγκαίρως με την Υπηρεσία Καθαριότητας ή Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ώστε συνεργεία τους να περισυλλέγουν άχρηστα αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου, βρίσκονται καθημερινά στην διάθεση του δημότη για την εξυπηρέτησή του. Ειδικότερα, οι Δημότες μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα: 11123, 2351033765.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σοφία Μαυρίδου:“Ενισχύουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και δίνουμε βήμα και φωνή σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”

Επιστολή Δημάρχου Κατερίνης προς τους Βουλευτές Πιερίας για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης παραθαλάσσιων εκτάσεων στη Καλλιθέας

Επιχορήγηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου με 231.700€ για την αποπληρωμή υποχρεώσεων παλαιοτέρων ετών από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις

Στενή συνεργασία Δήμου Κατερίνης & Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας | Από κοινού δρομολογούνται σημαντικά έργα και υποδομές