Τοπικά

Τον έπιασαν στα… «πράσα»! Αντιμέτωπο με κυρώσεις, άτομο που επιχείρησε να ρυπάνει περιοχή του Πέλεκα

Μετά από προσπάθειες εβδομάδων, η ευρύτερη περιοχή πέριξ του καταυλισμού των Ρομά αποκαταστάθηκε από συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε ικανό να αποτρέψει κάποιους στο να επιχειρήσουν να απορρίψουν μπάζα και σκουπίδια στην περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, την περασμένη Πέμπτη (λίγες μόλις ώρες από την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού), ένα άτομο επιχείρησε με μικρό φορτηγάκι να πετάξει σκουπίδια στην περιοχή.

Το συγκεκριμένο άτομο, έγινε αντιληπτό και ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας, αλλά και η Δημοτική Αστυνομία. Οι υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, έφτασαν τελικά στην ταυτοποίηση, μέσω φωτογραφικού υλικού, όπου φαίνεται άτομο να ρυπαίνει την περιοχή, αλλά και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματός του.

«Έχουμε καταστήσει σαφές, ότι δεν θα παρατήσουμε την περιοχή στο έλεος όσων δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία του να διατηρηθεί καθαρή», σχολίασε ο Δήμαρχος ΚατερίνηςΚώστας Κουκοδήμος.

«Η υπηρεσία μας ενημερώθηκε εγκαίρως για το περιστατικό, είδαμε όλα τα στοιχεία που μας προσκόμισαν και τα προωθήσαμε στην Δημοτική Αστυνομία, για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων» δήλωσεο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Οι έλεγχοι στην περιοχή από τη Δημοτική Αστυνομία έχουν εντατικοποιηθεί και θα συνεχιστούν μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι η περιοχή δεν είναι σκουπιδότοπος και πως ο Δήμος είναι αποφασισμένος να τη διαφυλάξει, συμπλήρωσεο κ. Κυριακίδης. «Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν και πάλι να την μετατρέψουν σε σκουπιδότοπο. Ενδεχομένως, κάποιοι να το πετύχουν, αλλά όσοι εντοπιστούν να είναι έτοιμοι να επωμιστούν τις συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Κατερίνης διαθέτει συνεργεία για την αποκομιδή παλαιών ηλεκτρικών συσκευών, στρωμάτων, επίπλων αλλά και κομμένων χόρτων. Οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν εγκαίρως με την Υπηρεσία Καθαριότητας ή Πρασίνου και Περιβάλλοντος, ώστε συνεργεία τους να περισυλλέγουν άχρηστα αντικείμενα που δεν επιτρέπεται να καταλήγουν στο ΧΥΤΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου, βρίσκονται καθημερινά στην διάθεση του δημότη για την εξυπηρέτησή του. Ειδικότερα, οι Δημότες μπορούν για οποιαδήποτε πληροφορία, ενημέρωση και εξυπηρέτησή τους, να απευθύνονται στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στα τηλέφωνα: 11123, 2351033765.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…