Κοινωνία

Μητρόπολη Κίτρους: Χωρίς την παρουσία πιστών οι ακολουθίες στους Ιερούς Ναούς

Εξαιτίας της επιβολής εκτάκτων μέτρων στα όρια του Δήμου Κατερίνης (12-3-2021) γίνονται γνωστά τα εξής:

1.     Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να τελούνται καθημερινά οι ιερές ακολουθίες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

2.     Όλες οι ιερές ακολουθίες και Θείες Λειτουργίες θα τελούνται χωρίς συμμετοχή πιστών, οι οποίοι θα μπορούν να προσέρχονται μετά την απόλυση.

3.     Η Θεία Λειτουργία (Σάββατο και Κυριακή) θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.

4.     Τα προγραμματισμένα μνημόσυνα μπορούν να τελούνται και ανεξάρτητα, μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, προκειμένου να μπορούν να παρίστανται οι άμεσοι συγγενείς (9 πρόσωπα).

5.     Η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία θα τελείται μόνον από 7.00 έως 8.30 πρωί.

6.     Οι πιστοί θα μπορούν να προσεύχονται ή να μεταλαμβάνουν μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

7.     Οι Χαιρετισμοί της Παναγίας θα τελούνται κάθε Παρασκευή μόνον από 4.30 έως 6.00 απόγευμα. Οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας μετά την απόλυση της ακολουθίας.

8.     Τα προγραμματισμένα Ιερά Μυστήρια και οι Νεκρώσιμες Ακολουθίες θα τελούνται υπό την προϋπόθεση της περιορισμένης συμμετοχής (9 πρόσωπα).

9.     Το έντυπο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που ήδη κυκλοφόρησε, θα ισχύσει μόνον μετά την άρση των μέτρων.

10. Γίνεται θερμή έκκληση για πιστή εφαρμογή των υγειονομικών προφυλάξεων και των ενδεδειγμένων μέτρων προστασίας (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας κ.λπ.).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε για τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022 τις θέσεις παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών στις αντίστοιχες δομές

Αποτελέσματα Πανελληνίων: Η στιγμή που έρχεται το SMS της επιτυχίας – Συγκινητικό βίντεο με την κόρη του Θωμά Αναστασιάδη

Θεόδωρος Γκέγκας (Πνευμονολόγος Νοσοκομείου Κατερίνης): «Όλοι οι ασθενείς με πνευμονία είναι ανεμβολίαστοι | Νοσηλεύονται 40άριδες και 50αριδες»