Χωρίς κατηγορία

Δήμος Κατερίνης: Μέσω τηλεδιάσκεψης η πρώτη διακρατική συνάντηση του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”

Οι στόχοι και το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του Προγράμματος Erasmus+ Sport “Ariadne”, τέθηκαν κατά την πρώτη διαδικτυακή, λόγω των περιοριστικών μέτρων, διακρατική συνάντηση των εταίρων.

Στο Πρόγραμμα Erasmus+ Sport “Ariadne”, του οποίου «πυρήνας» και βασικός στόχος είναι η μείωση της παραβατικότητας μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα μέσω της πετοσφαίρισης (βόλεϊ), συντονιστής είναι η πόλη Αρέτσο της Ιταλίας, ενώ συμμετέχει και ο Δήμος Κατερίνης. Είναι η πρώτη μάλιστα φορά που ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “ERASMUS”.

Εταίροι του προγράμματος είναι επίσης, η επαγγελματική αθλητική σχολή πετοσφαίρισηςτης Ρίγα Λετονίας, ο Δημόσιος Οργανισμός Αθλητισμού του Δήμου Νόβα Γκόρικα της Σλοβενίας και ο Οργανισμός «Icare» της Ιταλικής πόλης Αρέτσο, ο οποίος δραστηριοποιείται στην επίλυση προβλημάτων εξάρτησης, εθισμού και ψυχικών προβλημάτων νέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο συντονίζουνο αρμόδιος αντιδήμαρχος  Γιώργος Τσιαλός και η ειδική σύμβουλος του Δήμου Μαρία Νταντάμηαπευθύνεται σε νέους 14-18 ετών, ώστε, μέσω του αθλήματος της πετοσφαίρισης, να αντιμετωπιστεί η περιθωριοποίηση που αισθάνεται ένα μεγάλο ποσοστό τους και που δυνητικά μπορεί να οδηγηθούν σε παραβατικές συμπεριφορές.

«Η ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα σε φορείς του Ευρωπαϊκού χώρου, ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι, είναι κάτι που κεντρίζει το ενδιαφέρον μας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Ο κ. Κουκοδήμος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορεί να αναδείξει καλές πρακτικές που μέσα από τον αθλητισμό, θα δώσουν δημιουργική διέξοδο σε νέους του τόπου μας και της Ευρώπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με προσκεκλημένη την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο Γυμνάσιο

Θωμάς Αναστασιάδης: “Μας αρέσει ένας Δήμος στον οποίο εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου;”