Τοπικά

Κατερίνη: Σε εξέλιξη η διαμόρφωση του «Αθλητικού Πυρήνα» στην περιοχή Ευαγγελικών

Συνεχίζεται βήμα – βήμα από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης η νέα μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καθαρισμού και ευταξίαςδημοτικής έκτασης 45 στρεμμάτων. Ο λόγος για τον «Αθλητικό Πυρήνα», ένα χώρο ενταγμένο στο Σχέδιο Πόλεως, στην περιοχή των Ευαγγελικών (πίσω από το Κοιμητήριο), επί της οδού Ν.Πλαστήρα, που επί σειρά ετών γνώριζε εικόνα εγκατάλειψης, ενώ είχε μετατραπεί σε χώρο παράνομης απόθεσης και ανεξέλεγκτης ρίψης απορριμμάτων και μπαζών.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη φάση της επιχείρησης που έγινε με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Γιάννη Συμεωνίδη και του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Μπεινά, διενεργήθηκε γενικός καθαρισμός από βάτα και άλλα αναρριχώμενα με αγκάθια, ενώ συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες από μπάζα, ογκώδη αντικείμενα κ.α. απορρίμματα, αδρανή υλικά, βελτιώνοντας έτσι αισθητά την εικόνα της περιοχής.

Στην τρέχουσα περίοδο, ο καθαρισμός ολοκληρώθηκε, ενώ με ειδικά μηχανήματα του Δήμου θα ακολουθήσει η επιπεδοποίηση της έκτασης.

Ήδη με αφορμή το ελεύθερο πέταγμα του χαρταετού, με το οποίο κύλησε η φετινή Καθαρά Δευτέρα, πολλοί ήταν οι Δημότες, οι οποίοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π.) χάρηκαν το χώρο που φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα «πάρκο μαζικού αθλητισμού και αναψυχής».

«Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε σταδιακά αυτό το χώρο όπως προβλέπεται και από το σχέδιο πόλεως, σε έναν «αθλητικό πυρήνα», έναν πολυχώρο αθλητισμού  για άτομα όλων των ηλικιών» σημείωσε με δήλωσή του,ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία