Κοινωνία

Κατερίνη: Μηχανοκίνητη πορεία την 25η Μαρτίου

Μηχανοκίνητη πορεία ανήμερα της εθνικής μας επετείου διοργανώνει η Πατριωτική Νεολαία Κατερίνης. Η Πορεία θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου, από την περιοχή της Αγίας Άννας.

Στο κάλεσμά τους, οι διοργανωτές αναφέρουν:

« Τώρα που διερχόμαστε από μια μείζονα κρίση, οικονομική, ηθική, πνευματική, τώρα καθίσταται σημαντικότερο από ποτέ το μήνυμα που μας περνά η 25η Μαρτίου. Η επέτειος καθιερώθηκε από τον βασιλιά Όθωνα, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη καθώς και τη Φιλική Εταιρεία, προκειμένου να συνδεθεί η έναρξη της επανάστασης με μια μεγάλη εκκλησιαστική εορτή, αυτήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, για να τονωθεί το φρόνημα των υπόδουλων Ελλήνων.

Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, πως οι πρόγονοι μας δεν πολέμησαν απλώς για την ελευθερία τους, αλλά για τα ιδανικά τους, την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. Επαναστάτησαν για τη δική μας σωματική και πνευματική ελευθερία. Αναρωτηθείτε όμως, είμαστε πραγματικά ελεύθεροι;

Όχι, γιατί η γη που με αίμα εκατομμυρίων Ελλήνων έχει ποτιστεί, χάνεται μέρα με τη μέρα. Γιατί δεν μπορούμε να εκφράσουμε την αγάπη μας για τον ευλογημένο αυτό τόπο χωρίς λογοκρισία και περιθωριοποίηση. Σε μια κοινωνία που ξέχασε να μιλά άφοβα για τα ιδανικά της, σε μια κοινωνία που έχει γίνει μόδα η παγκοσμιοποίηση, η ομοφυλοφιλία, ο φεμινισμός, τα ναρκωτικά, εμείς θα μιλάμε πάντα για πατρίδα. Μια τόσο παρεξηγημένη στις μέρες μας έννοια. Ο τόπος που γεννηθήκαμε, το χωριό, η πόλη μας, ο τόπος καταγωγής μας, η γη των πατεράδων και των παππούδων μας. Αυτή η πατρίδα μας ενώνει με την κοινή γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα και την ιστορία. Αυτά όλα προσπαθεί να αποδομήσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων και αυτά οφείλουμε να κρατήσουμε ζωντανά εμείς!

Από τα αρχαία ακόμη χρόνια, οι Έλληνες δεν γνωρίζαμε τίποτα πιο αξιολάτρευτο και πιο ιερό από την πατρίδα. <<Πατρίδα είναι το ομοίωμα του γήινου παραδείσου, μέσα στο οποίο έβαλε στην αρχή ο Θεός τον άνθρωπο να τον εργάζεται και να τον φρουρεί…Πατρίδα είναι το εξαιρετικό στάδιο όπου τάχθηκε από τον Δημιουργό ο άνθρωπος για να αγωνισθεί τους αγώνες της αρετής>> είπε ο Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων. Έλεγαν οι πρόγονοι μας, ότι χρωστούν τα πάντα σε αυτήν, ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο για το οποίο να αξίζει να πολεμήσει κανείς εκτός από την πατρίδα και τους γονείς του. Και εμείς προσθέτουμε την Ορθόδοξη Πίστη μας. Ότι είναι ωραίο και γλυκό να πεθάνει κανείς για να τα υπερασπιστεί.

Αρκεί, λοιπόν, να κοιτάξουμε τι είναι ριζωμένο βαθιά μέσα στην ψυχή μας και υποστηρίζεται με απόλυτη συνέπεια από την καρδιά και τη συνείδηση μας και θα καταλάβουμε τη είναι για μας η πατρίδα. Και αυτή η πατρίδα (Ελλάδα και Κύπρο) αξίζει περισσότερο του σεβασμού μας και αξίζει να την υπηρετούμε με κάθε κόστος και με όποιον τρόπο μπορούμε. Κι όταν μέρα με τη μέρα εκχωρείται σε ξένους, κανείς μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και ελεύθερος.

Εμείς αποτελούμε το ανοσοποιητικό σύστημα της πατρίδας μας και όταν το ανοσοποιητικό σύστημα νοσεί, οι εισβολείς καραδοκούν. Η δύναμη όλων των κρατών, βασίζεται στη δύναμη των πολιτών. Και εμείς, είμαστε δυνατοί!»

Φωτο αρχείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.