Παραπολιτικά

Τερζόπουλος σε Τσιαμπέρα: «Προέβης όμως σε ένα ασυγχώρητο ατόπημα. Προσέβαλες βάναυσα δύο ιερές για μένα αξίες»

 

«Πυρά» του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης Φάνη Τερζόπουλου, κατά του ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Τσιαμπέρα, σχετικά με τη δημόσια ανακοίνωση του πρώην προέδρου του ΟΠΑΠ[, για τα όσα σημειωθήκαν στην   τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης. Ο κ. Τερζόπουλος κάνει λόγο για λιβελογράφημα Τσιαμπέρα, σημειώνοντας πως  «προέβη σε ένα ασυγχώρητο ατόπημα».

Η δημόσια επιστολή του κ. Τερζόπουλου:

Κύριε Τσιαμπέρα,

αντιλαμβάνομαι την αγωνία σου να παραμένεις συνεχώς στο προσκήνιο μετά την αποχώρησή σου από την Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, προκαλώντας ανούσιο θόρυβο με την παραμικρή αφορμή.

Ειλικρινά, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία να απαντήσω σε δημοσιεύματα αυτού του επιπέδου-όπως το δικό σου- ακόμα και όταν αυτά είναι ακραία συκοφαντικά.

   Προέβης όμως σε ένα ασυγχώρητο ατόπημα. Προσέβαλες βάναυσα δύο ιερές για μένα αξίες: τον θεσμικό ρόλο που υπηρετώ και την τιμή της οικογένειάς μου.

Θα έπρεπε να ντρέπεσαι για αυτό.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο, τον ρόλο μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης,η τοποθέτησή μου στην επίμαχη συνεδρίαση υπήρξε κρυστάλλινη, ξεκάθαρη και σαφής. Έδωσα στο θέμα στο οποίο αναφέρεσαι την διάσταση που πράγματι έχει, προβαίνοντας σε μία λιτή παραίνεση ότι οι αιρετοί θα πρέπει να απέχουμε από συμπεριφορές απρεπείς και να είμαστε άψογοι έναντι όλων, τόσο των δημοτικών υπαλλήλων όσο και των πολιτών. Τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο.

Για όλα τα υπόλοιπα για τα οποία με εγκαλείς και έχεις το θράσος και την μεγαλομανία να με καλείς κιόλας να παραιτηθώ, δεν θα μπω καν στη διαδικασία να απαντήσω. Αδιάψευστος μάρτυράς μου είναι το βίντεο της συνεδρίασης, το οποίο βρίσκεται αναρτημένο στο διαδίκτυο. Σε αυτό και ο τελευταίος πολίτης αυτής της πόλης μπορεί να διαπιστώσει την αλήθεια χωρίς την βοήθεια «πρόθυμων» διαμεσολαβητών.

Σε ό,τι αφορά την οικογενειακή μου πολιτική παράδοση, κουβαλάω με περηφάνεια αλλά και μετριοφροσύνη το όνομα του πατέρα μου και των θείων μου, συναισθανόμενος το πόσα έχουν προσφέρει στον τόπο αυτό. Ποτέ μου δεν έκανα το επώνυμό μου πολιτική σημαία ούτε και απαίτησα διαφορετική μεταχείριση κληρονομικώ δικαίω. Την αξιακή παρακαταθήκη της οικογένειάς μου την υπηρετώ από μικρό παιδί, στην οικογενειακή και επαγγελματική μου πορεία και στην πολιτική μου διαδρομή. Το αν την δικαιώνω ή όχι θα το κρίνει η κοινωνία της πόλης, οι άνθρωποι που συνεργάζονται μαζί μου, οι άνθρωποι που με στηρίζουν και τους στηρίζω και φυσικά η ίδια η οικογένειά μου.Όχι όψιμοι αλεξιπτωτιστές της Πολιτικής.

Τα όσα αισχρά και συκοφαντικά περιλαμβάνεις στο λίβελό σου και ειδικότερα τα περί «παραποίησης πρακτικών», περί «ελεγχόμενου προέδρου του Κουκοδήμου», «περί προσπάθειας εξαπάτησης της τοπικής κοινωνίας», άνετα στοιχειοθετούν έγκληση για τις αξιόποινες πράξεις της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης και μάλιστα δημοσία τελούμενων.

Το εύκολο για μένα θα ήταν να απαντήσω στοσυκοφαντικό  δημοσίευμά σου, με την προσφυγή μου στον κ. Εισαγγελέα που θα οδηγούσε στην βέβαιη καταδίκη σου. Όμως είναι ακριβώς οι πολιτικές αξίες της οικογένειάς μου που μου υπαγορεύουν ότι οι πολιτικές συγκρούσεις ακόμα και με συκοφάντες πρέπει να επιλύονται στην δημόσια σφαίρα. Όχι σε δικαστικές αίθουσες.

Τα όσα φαιδρά γράφεις περί παράβασης καθήκοντος που δήθεν διέπραξα προκαλούν γέλια. Αλήθεια, δεν συμβουλεύεσαι κάποιον νομικό πριν μοιραστείς με το κοινό την άγνοιά σου; Αν είσαι τόσο σίγουρος για αυτό, σε προκαλώ να προχωρήσεις στα δέοντα. Ίσως έτσι μάθεις με τον δύσκολο τρόπο-μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων- τι σημαίνει παράβαση καθήκοντος που με τόση ευκολία ξεστομίζεις σε κάθε περίσταση.

«Πράξε τα δέοντα» σου είπα και στο τηλεφώνημα που μου έκανες, ότανμε απειλούσες με καταγγελίες απαιτώντας από εμένα με ύφος επιτακτικό, που ακόμα απορώ με ποιο θράσος το χρησιμοποιείς, να διορθώσω ένα λάθος που ποτέ δεν έκανα. Αν αυτή μου την απάντηση την θεωρείς υπεροπτική και δογματική τότε τι να πω; Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.

Κύριε Τσιαμπέρα,

είναι η πρώτη και τελευταία φορά που ασχολούμαι με το πρόσωπό σου σε αυτό το επίπεδο. Από εδώ και στο εξής ό,τι έχουμε να πούμε, θα το λέμε θεσμικά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί όπου οι πολίτες αυτής της πόλης μας τοποθέτησαν με την ψήφο τους και όχι στην ζούγκλα του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.

        Θεοφάνης Τερζόπουλος

  Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

            Δήμου Κατερίνης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Μεγάλη τιμή για την Πιερία | Η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου παρούσα στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή

Ν.Δ.: Στις 24 Οκτωβρίου οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές | Οι «μνηστήρες» για την Προεδρία της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Πιερία

Η Μπέττυ Σκούφα στηρίζει Πολάκη | Διαβάστε το λόγο που η Πιερία θα πρέπει να είναι στο πλευρά του πρώην Υφυπουργού Υγείας