Πολιτική

Επίσκεψη του Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Πιερίας

Τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Πιερίας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ. Φώντας Μπαραλιάκος, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, την ιδιαίτερη φετινή χρονιά, λόγω της πανδημίας.

Κατά την συνάντησή του κ. Μπαραλιάκου  με τις Διευθύντριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Φλώρα Σορώτου και κα Μεταξία Τσιαργαλή, ενημερώθηκε  για την πορεία του εκπαιδευτικού προγράμματος κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά καθώς και για την ανταπόκριση της σχολικής κοινότητας στα νέα δεδομένα.

Παράλληλα, με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος του Υπουργείου Παιδείας για τη μετατροπή σχολικών μονάδων σε Πρότυπα ή Πειραματικά Σχολεία, συζήτησαν  τις προοπτικές χαρακτηρισμού σχολικών μονάδων της Πιερίας ως Προτύπων ή Πειραματικών Σχολείων βάσει των κριτηρίων που καθόρισε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πρόκειται για έναν νέο θεσμό εκπαίδευσης που  θα προσφέρει την δυνατότητα στους μαθητές μας να γίνουν κοινωνοί καινοτόμων πρακτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και να μυηθούν σε εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης και πρόσληψης της γνώσης.

«Σε κάθε περίπτωση θα στηρίξω και θα σταθώ αρωγός στην προσπάθεια να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία ώστε το εγχείρημα να υλοποιηθεί σε όποια εκπαιδευτική μονάδα εκδηλώσει ενδιαφέρον», τόνισε ο κ. Μπαραλιάκος.

One thought on “Επίσκεψη του Βουλευτή Φώντα Μπαραλιάκου στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Πιερίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»