Πολιτική

Συνάντηση Α. Μάνη – Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Εσωτερικών Μ. Βορίδη

Η Βουλευτής, ως εισηγήτρια του ιστορικού νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη.

Συζήτησε μαζί του για την ιδιαίτερη σημασία της συμμετοχής της Ελληνικής Ομογένειας στην εκλογική διαδικασία, αλλά και για τις λεπτομέρειες λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι συμπατριώτες μας θα δηλώνουν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους στο εξωτερικό.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκε επίσης η κινητικότητα των υπαλλήλων στη Δημόσια Διοίκηση καθώς και το νομοσχέδιο για την Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών, για το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα η δημόσια διαβούλευση. 

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει να επαναφέρει την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, καταργώντας την απλή αναλογική που αποδείχθηκε καταστροφική για τη λειτουργία των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια για την καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών.

Η κυρία Μάνη ευχαρίστησε τον Υπουργό για την εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, δηλώνοντας αμφότεροι ότι θα είναι σε διαρκή επικοινωνία, ενόψει των σημαντικών νομοσχεδίων που θα κατατεθούν προσεχώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»