Πρόσωπα

«Οι μαγικοί καθρέφτες του κόσμου» | Το βιβλίο της εκπαιδευτικού Ιωάννας ΖάΙκου, που τιμήθηκε με το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού

“Να θυμάσαι, Φλώρα… Για όλα τα άσχημα πράγματα που φοβάσαι, να φτιάχνεις κι εσύ ωραίες ιστορίες” είπε ο Γιότουν…

Μία τέτοια ωραία ιστορία είναι το βιβλίο “Οι μαγικοί καθρέφτες του κόσμου”, που το 2019 τιμήθηκε με το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού.

Η Φλώρα, το μικρό κορίτσι, με τη βοήθεια του γίγαντα Γιότουν αναζητά έναν καθρεφτη μαγικο. Θα τον βρει άραγε; Και τελικά, πόσο σημαντικό είναι να μάθει” Ποια είναι η πιο ωραια;”

Ένα ταξίδι στον κόσμο, μια διαδρομή στην αυτογνωσία με τέσσερις σημαντικές στάσεις : τη γνώση, το θάρρος, τον σεβασμό και την αγάπη.

“Τώρα ξέρω πως όμορφη είναι μόνο η καρδιά που είναι γεμάτη αγάπη!”

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα :

Η Ιωάννα Ζάικου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και είναι δασκάλα. Έχει πτυχίο στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας ενώ έχει εξειδικευτεί και στην Ειδική Αγωγή. Γράφει ιστορίες για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Κατερινιώτης ζωγράφος Αθανάσιος Σταθακόπουλος στον «Εθνικό Κήρυκα» | Ο ζωγράφος που ζωντανεύει την ομορφιά της ζωής με χρώματα

Σαν σήμερα πριν 200 χρόνια: Το μαρτύριο του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και μάρτυρα του Γένους Γρηγόριος ο Ε’

Μεσογαίας Νικόλαος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης | “Συρρικνωνόμαστε ως Έθνος, χάνουμε την γλώσσα σιγά-σιγά – Χάνουμε την πίστη μας”