Τοπικά

Βαγγέλης Γερολιόλιος: «Εμπνεόμαστε από το ιδανικά του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού»

Τιμούμε φέτος την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Τιμούμε τον απελευθερωτικό αγώνα των υπόδουλων Ελλήνων, που οδήγησε στην εθνική ανεξαρτησία και τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους.

Παράλληλα γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που πλαισιώνει το νόημα της εθνικής επετείου και ευαγγελίζεται τον ερχομό της ελευθερίας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η συνειδητή, οργανωμένη και ηρωική απόφαση ενός υπερήφανου λαού για ένοπλη αντίσταση και ξεσηκωμό ενάντια στους πανίσχυρους Οθωμανούς.

Ήταν η κορυφαία στιγμή στην ιστορία του νεότερου Ελληνισμού, που διατύπωσε το θεμελιώδες αίτημα της εθνικής, της πολιτικής και θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αυτές τις αρχές και αξίες καλούμαστε σήμερα να δικαιώσουμε.

Σήμερα, που δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην πρωτόγνωρη υγειονομική πρόκληση της εποχής μας.

Σήμερα, που αποδεικνύουμε στην πράξη τον πατριωτισμό της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Στην μεγάλη αυτή εθνική επέτειο λοιπόν, εμπνεόμαστε από το ιδανικά του Αγώνα της Ανεξαρτησίας και τις διαχρονικές αξίες του Ελληνισμού για να υπερβούμε τις δύσκολες μέρες και να χαράξουμε σταθερή την εθνική μας πορεία.

Χρόνια πολλά Πατρίδα!

Βαγγέλης Γερολιόλιος

Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους