Οικονομία / Επιχειρήσεις

Χατζηχριστοδούλου: “Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων”

Να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων ζητά με επιστολή του προς τα αρμόδια υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Στην επιστολή η οποία κοινοποιείται επίσης στους βουλευτές του νομού, στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και στα Επιμελητήρια της χώρας, ο κ. Χατζηχριστοδούλου επισημαίνει ότι η προτεραιοποίηση των εμβολιασμών των εξαγωγέων θα διευκολύνει τις απαραίτητες επαγγελματικές τους μετακινήσεις τόσο εντός της Ε.Ε. όσο και σε τρίτες χώρες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής προς τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη: 

ΘΕΜΑ: Προτεραιότητα εμβολιασμού εξαγωγέων

Κύριε Υπουργέ,

Δεδομένου ότι η χώρα μας βιώνει μια επώδυνη διπλή κρίση, υγειονομική και οικονομική, καλείται, ταυτοχρόνως, να ισορροπήσει και να ανταποκριθεί με επιτυχία και στα δύο αυτά μέτωπα.

Η επιτυχημένη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είναι συνυφασμένη με την επιχειρηματική εξωστρέφεια, την οποία οφείλουμε να τη στηρίξουμε και  να την διευρύνουμε.

Για το σκοπό αυτό προτείνουμε την προτεραιοποίηση του εμβολιασμού των νόμιμων εκπροσώπων των εξαγωγικών επιχειρήσεων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι απαραίτητες επαγγελματικές τους μετακινήσεις εντός της Ε.Ε., αλλά και σε τρίτες χώρες.

Εκτιμώντας ότι η εφαρμογή του προτεινόμενου μέτρου θα συμβάλει θετικά τόσο στην υγειονομική προστασία, όσο και στην προσπάθεια της οικονομικής μας ανάκαμψης, ελπίζουμε στην άμεση και θετική σας ανταπόκριση.

     Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Η Olympia Electronics συμβάλει για το περιβάλλον στα πλαίσια της πολιτικής εταιρικής ευθύνης  “Think Green”  που εφαρμόζει

Νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας ύψους 1,16 δις ευρώ για νεοφυείς και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

ΣΕΒΕ: Ιστορικό υψηλό εξαγωγών στα 40 δις ευρώ το 2021, πλησιάζοντας στον στρατηγικό στόχο εξωστρέφειας του 25% που έχει θέσει ο ΣΕΒΕ

Ψηφιοποιημένες υπηρεσίες στο Επιμελητηρίο Πιερίας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια μέσω της εφαρμογής e-Επιμελητήριο