Πολιτική

Συνάντηση Φώντα Μπαραλιάκου με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Κατερίνης και Αιγινίου

Με μέλη των διοικήσεων των Κυνηγετικών Συλλόγων Κατερίνης και Αιγινίου συναντήθηκε ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα που απασχολούν την κυνηγετική κοινότητα.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των Κυνηγετικών Συλλόγων υπογράμμισαν τα προβλήματα που δημιουργεί η απαγόρευση του κυνηγιού, ως περιοριστικού μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκφράζοντας την ανάγκη επανεξέτασης του ζητήματος.

Παράλληλα, έθιξαν τις προθέσεις της κυβέρνησης να προωθήσει νομοθετική πρωτοβουλία που να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων (μεταξύ αυτών και των κυνηγετικών σκύλων), ρύθμιση για την οποία εξέφρασαν ενστάσεις. Συζητήθηκαν και επιμέρους πτυχές αναφορικά με τα κυνηγετικά σκυλιά στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς.

Ο κ. Μπαραλιάκος κατέγραψε τις προτάσεις των εκπροσώπων των δυο μεγάλων Κυνηγετικών Συλλόγων του Νομού, ζήτησε να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ τους, ενώ τους προέτρεψε να καταγράψουν καλές Ευρωπαϊκές πρακτικές στα συγκεκριμένα ζητήματα, ώστε να ληφθούν υπόψιν κατά τη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου. Τόνισε, εξάλλου, πως πρέπει να επιδιωχθεί η ευζωία και η εκπλήρωση της αποστολής των κυνηγετικών σκύλων, αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους υπουργούς , να μεταφέρει τις θέσεις του κυνηγετικού κόσμου αλλά και να επαναφέρει το θέμα για την αναστολή λειτουργίας της θηροφυλακής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»