1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Κορωνοϊός : Γέμισε μέσα σε λίγες ημέρες η κλινική Covid στο νοσοκομείο Κατερίνης | Από Αιγίνιο και Κολινδρό οι περισσότεροι ασθενείς

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βαγγέλης Μπαντές

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης  καθώς μέσα σε λίγες ημέρες γέμισαν οι κλίνες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται πάνω από 30 άτομα ηλικίας από 25 έως 85 ετών, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι νοσηλευόμενοι από κορωνοϊό δεν ξεπερνούσαν τους 15.   

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετά άτομα που νοσηλεύονται είναι   ηλικίας από 25 έως 40 ετών, αντιθέτως  την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου   νοσηλευόταν κυρίως ηλικιωμένοι.  

Οι ασθενείς  προέρχονται κυρίως από το Αιγίνιο και τον Κολινδρό, ενώ τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση και ατόμων που χρήζουν νοσηλείας από το Δίον και τη Καρίτσα.  

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Κατερίνης, μέχρι στιγμής χαρακτηρίζουν την κατάσταση ελεγχόμενη, ωστόσο αν οι ασθενείς αυξηθούν τις επόμενες ημέρες –κάτι που θεωρείται, σχεδόν, βέβαιο- είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν παραπάνω κλίνες για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που παρουσιάζονται.

Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η αύξηση νοσηλειών που παρατηρείται  και στην Παθολογική κλινική, από άτομα που χρειάζονται νοσηλεία για άλλες ασθένειες.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σοφία Μαυρίδου:“Ενισχύουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και δίνουμε βήμα και φωνή σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”

Επιστολή Δημάρχου Κατερίνης προς τους Βουλευτές Πιερίας για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης παραθαλάσσιων εκτάσεων στη Καλλιθέας

Επιχορήγηση του Δήμου Δίου-Ολύμπου με 231.700€ για την αποπληρωμή υποχρεώσεων παλαιοτέρων ετών από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις