1 ΘΕΜΑ Κοινωνία

Φαρμακοποιοί Πιερίας: «Δεν υπάρχει περίπτωση να διενεργηθεί κανενός είδους τεστ ανίχνευσης Κορονοϊόυ από τα φαρμακεία μας»

«Δεν υπάρχει  περίπτωση να διενεργηθεί κανενός είδους τεστ ανίχνευσης  Κορονοϊόυ  από τα φαρμακεία μας», ξεκαθαρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φαρμακοποιών Πιερίας, καθώς αυτή η διαδικασία θέτει σε αυξημένο κίνδυνο τους φαρμακοποιούς το προσωπικό των φαρμακείων και τις οικογένειές τους.

Το Δ.Σ.  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας σε συνεδρίαση του αποφάσισε ομόφωνα ότι η διανομή των self test από τα φαρμακεία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην λειτουργία τους, σε σημείο που δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στα σημαντικά καθήκοντα τους.

Επίσης θέτει σε αυξημένο κίνδυνο τους φαρμακοποιούς το προσωπικό των φαρμακείων και τις οικογένειές τους. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας με τα οποία λειτουργούν τα φαρμακεία μας θα καταρρεύσουν λόγω του αυξημένου συγχρωτισμού με κίνδυνο την εξάπλωση της πανδημίας.

Παρόλα αυτά , όπως αναφέρεουν στην ανακοίνωσή τους, θα διανείμουνε τα self test από τα φαρμακεία τους  αν και δεν ρωτηθήκαμε αν μπορούνε από την κυβέρνηση που τους  αιφνιδίασε με την μονομερή απόφαση της.  Η διακίνηση θα γίνει όπως πρέπει από τα φαρμακεία υπεύθυνα και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

«Δεν υπάρχει όμως περίπτωση να διενεργηθεί κανενός είδους τεστ ανίχνευσης  Κορονοϊόυ  από φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας εντός ή εκτός του χώρου του φαρμακείου, ακόμη και με αμοιβή,  καθώς είναι εκτός των αρμοδιοτήτων μας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή διαδικασία θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα στην εικόνα και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε ένα χρόνο τώρα δίπλα στον πολίτη 24 ώρες  το εικοσιτετράωρο σε κάθε γωνιά της χώρας προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση», σημειώνει στην ανακοίνωση του ο Σύλλογος Φαρμακοποιών Πιερίας,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ταξίδι εξοικείωσης σε Θεσσαλονίκη και Πιερία για ξένους τουριστικούς πράκτορες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα»

Λεπτοκαρυά: O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα