1 ΘΕΜΑ Τοπικά

Εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός της παλιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Πλαταμώνα

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πλαταμώνα οδεύει πλέον προς τη λύση του, καθώς εγκρίθηκε σήμερα ο αποχαρακτηρισμός της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου φορέα.

Μετά την παραπάνω σημερινή καθοριστική εξέλιξη, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την παραχώρηση, έτσι ώστε στη συνέχεια, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου με τη συνδρομή των συναρμόδιων φορέων, της τοπικής κοινωνίας και σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της περιοχής να χειριστεί το σημαντικό αυτό ζήτημα για τον Πλαταμώνα, έναν από τους σπουδαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Πιερίας και της Ελλάδας εν γένει.

Το γεγονός γνωστοποίησε η Βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ. Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, αναφέροντας: «Μετά από συνεχή προσπάθεια που κατέβαλα το τελευταίο διάστημα και συντονισμένες ενέργειες με τους συναρμόδιους, το πρώτο και σημαντικό βήμα για το ζήτημα της Παλαιάς Σιδηροδρομικής Γραμμής Πλαταμώνα λαμβάνει σήμερα αίσιο τέλος και μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής.

Σήμερα, αφού συμπεριλήφθηκε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε ο αποχαρακτηρισμός της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου φορέα. Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Πλαταμώνα οδεύει πλέον προς τη λύση του.

Το θέμα ήδη είχε τεθεί και από το Δήμαρχο Δίου – Ολύμπου, κ. Ευάγγελο Γερολιόλιο.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή , τον Αν. Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, κ. Αθανάσιο Κοτταρά καιντον Γ.Γ. κ. Γεώργιο Καραγιάννη,  με τους οποίους ήμουν σε διαρκή επικοινωνία όλο το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, το οποίο παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, δρομολογήθηκε με επιτυχία» .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους