Αγροτικά Νέα

Νίκος Παπανικολάου: «Προσπαθούν να καταργήσουν τις λαϊκές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη»

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών,  καθώς  η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, δεν είχε αποτελέσματα.

Οι πωλητές λαϊκών αγορών σημειώνουν, ότι το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εταιρειών σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές και στις δημοπρασίες των πάγκων, πρόκειται να αφήσει άνεργους τους πωλητές και τους παραγωγούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των μεγάλων.

Ο Πρόεδρος των λαϊκών αγορών Πιερίας κ. Νίκος Παπανικολάου σημειώνει ότι ο θεσμός των λαϊκών αγορών από την ημέρα που ιδρύθηκαν, είχαν στόχο την εύκολη πρόσβαση των παραγωγών αγροτών με τους συμπολίτες καταναλωτές.

«Όλη αυτή η σχέση είχε σαν αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να έχουν δημιουργηθεί προσωπικές σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο διαχρονικά, να αγαπήσουν οι τοπικές κοινωνίες τους αγρότες παραγωγούς και να τους στηρίζουν με κάθε τρόπο, οι φωτογραφίες άλλωστε το δείχνουν.

Είναι απορίας άξιον,.  κάποιοι  να υπονομεύουν όλη αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί προσπαθώντας να καταργήσουν τις λαϊκές αγορές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική», τόνισε ο  Παπανικολάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Συνάντηση εργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τη Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  κα Χριστιάνα Καλογήρου

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Αρδευτικά έργα, οικονομική ενίσχυση καπνοπαραγωγών, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος και το γενικότερο σχέδιο της Κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ικανοποιείται το αίτημα των καπνοπαραγωγών | 33,8 εκ. ευρώ λόγω Covid-19 για αγροτικά προϊόντα

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον πρωτογενή τομέα της χώρας  με πράξεις – Νέα μέτρα στήριξης