Αγροτικά Νέα

Νίκος Παπανικολάου: «Προσπαθούν να καταργήσουν τις λαϊκές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη»

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι παραγωγοί και επαγγελματίες λαϊκών αγορών,  καθώς  η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, δεν είχε αποτελέσματα.

Οι πωλητές λαϊκών αγορών σημειώνουν, ότι το νέο σχέδιο νόμου το οποίο επιτρέπει την είσοδο μεγάλων εταιρειών σούπερ μάρκετ στις λαϊκές αγορές και στις δημοπρασίες των πάγκων, πρόκειται να αφήσει άνεργους τους πωλητές και τους παραγωγούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις προσφορές των μεγάλων.

Ο Πρόεδρος των λαϊκών αγορών Πιερίας κ. Νίκος Παπανικολάου σημειώνει ότι ο θεσμός των λαϊκών αγορών από την ημέρα που ιδρύθηκαν, είχαν στόχο την εύκολη πρόσβαση των παραγωγών αγροτών με τους συμπολίτες καταναλωτές.

«Όλη αυτή η σχέση είχε σαν αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να έχουν δημιουργηθεί προσωπικές σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο διαχρονικά, να αγαπήσουν οι τοπικές κοινωνίες τους αγρότες παραγωγούς και να τους στηρίζουν με κάθε τρόπο, οι φωτογραφίες άλλωστε το δείχνουν.

Είναι απορίας άξιον,.  κάποιοι  να υπονομεύουν όλη αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί προσπαθώντας να καταργήσουν τις λαϊκές αγορές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη.

Ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα επικρατήσει η λογική», τόνισε ο  Παπανικολάου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Παρατείνεται με τροπολογία έως 31.12.2021 η προθεσμία αίτησης για μετάκληση εποχικών εργατών γης διάρκειας 30 έως 90 ημερών

Συνάντηση εργασίας καστανοπαραγωγών με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας – Συμμετείχε και η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου | Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα παραταθεί έως 90 ημέρες η προσωρινή απασχόληση των εργατών γης

Ορεινή Πιερία | Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν την παραγωγή κερασιών | Με κερασοπαραγωγούς συναντήθηκαν οι Βουλευτές Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη

Άννα Μάνη προς τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ,: «Θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί»