Πρόσωπα

Σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» μετονομάζεται το Β’ ΔΑΚ Κατερίνης

Το όνομα του ιστορικού παράγοντα του στίβου Θεόδωρου Διαμαντόπουλου, θα φέρει το Β’ Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (ΔΑΚ), όπως αποφάσισε στην συνεδρίαση της Τετάρτης (31/3/2021), το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων αναγνώρισαν με τις τοποθετήσεις τους, την προσφορά του αείμνηστου Θεόδωρου Διαμαντόπουλου στον αθλητισμό της Πιερίας, αλλά και στον Αρχέλαο Κατερίνης.

Αρχικά το θέμα τέθηκε προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση». Ο κ. Σάββας Χιονίδης πρότεινε να φέρει το όνομα του ιστορικού παράγοντα, το «Σπίτι της Ενόργανης» που εδρεύει σε χώρο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου Κατερίνης.

Ο αναπληρωτής δημάρχου Γιώργος Νταντάμης, μετά από επικοινωνία με τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο (ο οποίος απουσίαζε εκτός Κατερίνης) ενημέρωσε πως ο δήμαρχος είναι σύμφωνος και καταθέτει στο σώμα την πρόταση, αντί του γυμναστηρίου της ενόργανης, να μετονομαστεί σε «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» το Β’ ΔΑΚ, πρόταση η οποία επίσης έγινε ομόφωνα δεκτή από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο Θ. Διαμαντόπουλος σε

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος έφυγε από τη ζωή το Νοέμβρη του 2020 «χτυπημένος» από Covid-19.

Από μικρή ηλικία παράλληλα με τις σπουδές του, ασχολήθηκε ενεργά με τον αθλητισμό. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πιερικού και του Α. Ο. Κατερίνης στη συνέχεια, αλλά και αθλητής στίβου του Αρχελάου Κατερίνης.

Ο Θεόδωρος Διαμαντόπουλος, υπηρέτησε τον Αρχέλαο και ως διοικητικός παράγοντας και αργότερα ως πρόεδρος τον καταξίωσε πανελλαδικά. Με την ιδιότητα του μέλους της Τοπικής Επιτροπής ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας και προέδρου της μετέπειτα Ένωσης Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας, διοργάνωσε στο Νομό μας παγκόσμιο πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών Μαραθωνίου, διεθνείς και Βαλκανικούς αγώνες και μεγάλο αριθμό πανελλήνιων και περιφερειακών πρωταθλημάτων σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ο Κατερινιώτης ζωγράφος Αθανάσιος Σταθακόπουλος στον «Εθνικό Κήρυκα» | Ο ζωγράφος που ζωντανεύει την ομορφιά της ζωής με χρώματα

Σαν σήμερα πριν 200 χρόνια: Το μαρτύριο του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και μάρτυρα του Γένους Γρηγόριος ο Ε’

Μεσογαίας Νικόλαος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης | “Συρρικνωνόμαστε ως Έθνος, χάνουμε την γλώσσα σιγά-σιγά – Χάνουμε την πίστη μας”

«Οι μαγικοί καθρέφτες του κόσμου» | Το βιβλίο της εκπαιδευτικού Ιωάννας ΖάΙκου, που τιμήθηκε με το 1ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού