1 ΘΕΜΑ Αγροτικά Νέα

Πιερία | “Μύρισε” Άνοιξη – Οι Κερασιές Ανθίζουν!

Δημήτρης Ρουκάς M.Sc.

Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας

Η αλήθεια είναι ότι οι ανθισμένες κερασιές με τα λευκά και ροζ άνθη τους, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, αποτελούν μία από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου. Μπορεί η εικόνα των ανθισμένων κερασιών να είναι το σήμα κατατεθέν και να αποτελούν το σύμβολο του εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης στην φιλοσοφίας για τις χώρες της Άπω Ανατολής αλλά και εδώ στην Πιερία στις υπώρειες του Ολύμπου, αυτή την εποχή ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα είναι οι ανθισμένες κερασιές της. Σε πολλές περιοχές της, όπως στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμος και στο Κολινδρός, οι χιλιάδες κερασιές τους έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό χρωματιστό θέαμα.

Η ανθοφορία ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου καθώς το στάδιο της ανθοφορίας των όμορφων αυτών δέντρων είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή. Η ολοκλήρωση της ανθοφορίας αναμένετε να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απρίλιου και να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πέταλα από τα ευαίσθητα άνθη της πέσουν στο έδαφος.

Αξίζει κανείς να περπατήσει την άνοιξη όπου οι κερασιές έχουν ανθίσει. Αν σας δοθεί η ευκαιρία επισκεφτείτε τους μαγευτικούς ανθισμένους κερασώνες της Πιερίας για να περπατήσετε και να μυρίσετε το άρωμα της ανοιξιάτικης υπαίθρου. Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων κερασώνων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση τους που περικλείουν μέσα τους την δροσιά του Ολύμπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα»

Λεπτοκαρυά: O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Γλυκερίας στο 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας προς Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου: «Ομαλοποιήσετε τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην Πιερία – Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας