ΑΡΘΡΑ / ΑΠΟΨΕΙΣ

Για ελάτε να κάνουμε λίγη γραμματική | Ας δούμε την πρόταση “Τα μέτρα απέτυχαν”

Για ελάτε να κάνουμε λίγη γραμματική. Ας δούμε την πρόταση “Τα μέτρα απέτυχαν”.

Ρήμα: απέτυχαν. Υποκείμενο: τα μέτρα.

Ως εδώ καλά.

Πώς όμως αποτυγχάνουν τα μέτρα;; Είναι έμψυχα; Έχουν καταβάλλει προσπάθειες και δεν κατάφεραν κάτι; Όχι. Αντιθέτως,τα μέτρα τα παίρνουν οι άνθρωποι για να τα τηρούν. Αν δεν τα τηρούν,δεν αποτυγχάνουν τα μέτρα. Αποτυγχάνουν οι άνθρωποι!

Τα μέτρα κατά της πανδημίας δεν τηρήθηκαν από εμάς. Από εμάς που “πήραμε το ρίσκο” και κατεβήκαμε σε ανεξέλεγκτες πορείες κατά των πάντων, από εμάς που “κουραστήκαμε” να μένουμε μέσα στο δικό μας σπίτι (!), από εμάς που θελήσαμε να κάνουμε γιορτές και πάρτυ,από εμάς που μας πνίγει η μάσκα, από εμάς που δεν μπορέσαμε να προστατεύσουμε τους γονείς και τους φίλους μας… Έτσι πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα.. εξαιτίας ημών..όχι εξαιτίας των “κακών” μέτρων.

Εμείς αποτύχαμε δυστυχώς και όχι τα μέτρα…Δειλά δειλά σήμερα ξαναμπαίνουμε στην “κανονικότητα”.Στο χέρι μας είναι να βάλουμε ένα τέλος στον “εγκλεισμό” μας.

Την ύστατη στιγμή ας ακολουθήσουμε τις οδηγίες των Επιστημόνων και επιτέλους ας μην μας επηρεάζει η κατά τα άλλα αγαπητή γειτόνισσα, ,που έχει άποψη και για τα εμβόλια,παρά τα όσα λένε οι γιατροί.

Ας πάρουμε πίσω την ζωή την δική μας,των γονιών μας,των παιδιών μας,των φίλων μας.

Ήρθε η ώρα!

Μάγδα Κατιμερτζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.