Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου | Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, συμπεριλήφθηκε η σημαντική ρύθμιση,  με την οποία παρατείνεται η θητεία των μελών των Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών έως τις 30 Ιουνίου 2021, ένα θέμα που είχαμε θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου.

Επίσης, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, διευκολύνεται η χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς παρατείνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η δυνατότητα να συνάπτουν και να ανανεώνουν συμβάσεις δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Περαιτέρω, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για όλη την αγροτική εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τους παραγωγούς.

Η κυριότερη από αυτές, είναι ότι για πρώτη φορά οι παραγωγοί μας θα πληρώνονται μέσα σε 30 ημέρες για τα αλλοιώσιμα  προϊόντα και σε 60 ημέρες για τα λοιπά γεωργικά προϊόντα. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας που βάζει τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση αρνείται να προστατέψει τα σπίτια των ευάλωτων οφειλετών από μαζικούς πλειστηριασμούς

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στην εκδήλωση του Α.Π.Θ. για τα εγκαίνια του αρχείου Ντίνου Χριστιανόπουλου που τέλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΣΥΡΙΖΑ: Αγανάκτηση και σύγχυση στα εμπορικά και βιοτεχνικά καταστήματα και στους επαγγελματίες της Πιερίας εξαιτίας των σχετικών διατάξεων του Λιανεμπορίου

Εισηγητής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την προστασία των αρχαιοτήτων ο Φ. Μπαραλιάκος

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου από το Βήμα της Βουλής: “Ισόβια κάθειρξη για βιασμό ανηλίκων, χωρίς αστερίσκους και προϋποθέσεις” {BINTEO}

Κοινοβουλευτική αναφορά Μάνη: Να απαλειφθεί η υποχρέωση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τις τουριστικές επιχειρήσεις στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία, στις διατάξεις του νομοσχεδίου «Οδηγώντας με ασφάλεια»