Πολιτική

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου | Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, συμπεριλήφθηκε η σημαντική ρύθμιση,  με την οποία παρατείνεται η θητεία των μελών των Δ.Σ. των αγροτικών συνεταιρισμών έως τις 30 Ιουνίου 2021, ένα θέμα που είχαμε θέσει στην ηγεσία του Υπουργείου.

Επίσης, με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, διευκολύνεται η χρηματοδότηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, καθώς παρατείνεται λόγω των έκτακτων συνθηκών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021, η δυνατότητα να συνάπτουν και να ανανεώνουν συμβάσεις δανείων μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς προσκόμιση ασφαλιστικής ενημερότητας.

Περαιτέρω, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων για όλη την αγροτική εφοδιαστική αλυσίδα που έχουν ως στόχο να προστατεύσουν τους παραγωγούς.

Η κυριότερη από αυτές, είναι ότι για πρώτη φορά οι παραγωγοί μας θα πληρώνονται μέσα σε 30 ημέρες για τα αλλοιώσιμα  προϊόντα και σε 60 ημέρες για τα λοιπά γεωργικά προϊόντα. 

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τον αγροτικό κόσμο της χώρας που βάζει τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»