Τοπικά

Κατερίνη | Περισσότερο πράσινο στην πόλη & στις κοινότητες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι  η υλοποίηση σε καθημερινή βάση του σχεδιασμού της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου για την ανάδειξη, βελτίωση και συντήρησή του.Οι εργασίες, επικεντρώνονται σε μία σειρά παρεμβάσεων στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της πόλης, καθώς και όλων των δημοτικών ενοτήτων.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα μεγάλο έργο που παράχθηκε και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης αλλά και, κατά περιόδους, όπως π.χ. το περασμένο καλοκαίρι, με ελάχιστο εργατικό προσωπικό.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων δράσεις υλοποιήθηκαν στο πάρκο, όπου έγιναν εκτεταμένες εργασίες, με έμφαση στα κλαδέματα και στον καθαρισμό – συντήρηση των υδρόκηπων.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 7.000 αιτήματα πολιτών για κόψιμο κλαδιών, έγινε ένα δραστικό κούρεμα κλαδιών στο 80-90% των δένδρων της Κατερίνης και φορτώθηκαν 150 φορτηγά, καθώς και εκτεταμένος καθαρισμός και κλαδέματα όλων σχεδόν των σχολείων. Επίσης, υλοποιήθηκαν προληπτικές – δραστικές κλαδεύσεις αποφόρτισης του πλατάνου στον αύλειο χώρο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Θείας Αναλήψεως, με σκοπό να μειωθεί το φερόμενο φορτίο του και κατ’ επέκταση ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, ενώ το ίδιο έγινε και στο πλατάνι επί των οδών 7ης Μεραρχίας και Σαρανταπόρου.

Παράλληλα, καθαρίστηκε,σημαντικό τμήμα πίσω από την εμποροπανήγυρη όπου επί σειρά ετών συσσωρεύονταν κομμένα κλαδιά, τα οποία, αφού θρυμματίσθηκαν μεταφέρθηκαν με 300 φορτηγά για λίπανση σε κοινόχρηστους χώρους.

Ακόμη, αφαιρέθηκαν όλες οι (επικίνδυνες) λεύκες στην πλατεία Ηρώων και αντικαταστάθηκαν με καλλωπιστικές μουριές, καθώς και οι λεύκες στην Εμποροπανήγυρη για τον ίδιο λόγο. Έγινε ριζική αλλαγή στην οδό Φιλελλήνων με αντικατάσταση δένδρων, πάνω από 100 ξερά δένδρα σ’ όλη την πόλη κόπηκαν για να αποφευχθούν ατυχήματα, έγινε μεγάλη δενδροφύτευση στην Παραλία, με τοποθέτηση καλλωπιστικών δαμασκηνιών, πραγματοποιήθηκαν κλαδέματα στο Α’ και Β’ ΔΑΚ, καθώς επίσης σε χωριά και τουριστικές περιοχές.

Τέλος, εκδόθηκαν πινακίδες για το ένα όχημα του θρυμματιστήκλαδιών, ενώ για ένα δεύτερο αντίστοιχο όχημα έγιναν βελτιωτικές παρεμβάσεις και τέθηκε σε λειτουργία.

«Με τον σχεδιασμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου υλοποιήσαμε ένα έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην πόλη, σε χωριά και σε τουριστικές περιοχές», δήλωσε ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης.«Καθημερινή μεριμνά μας η αναβάθμιση και η ενίσχυση του πρασίνου σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας, καθώς επίσης τους συνεργάτες μου για την πολύτιμη συνδρομή τους» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους