Τοπικά

Σοφία Μαυρίδου:“Ενισχύουμε έμπρακτα τον πολιτισμό και δίνουμε βήμα και φωνή σε κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς”

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, αναλογιζόμενη αφενός την τεράστια αξία του πολιτισμού ως ανάγκης, έκφρασης και μέσου πνευματικής και ψυχικής ανάτασης, αφετέρου το ανεπανόρθωτο πλήγμα που έχει υποστεί ο πολιτισμός τον τελευταίο χρόνο, εξαιτίας της πανδημίας, απηύθυνε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη επιστολή, ζητώντας την οικονομική στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Πιερία, προκειμένου να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη δράση τους.

Λόγω, μάλιστα, και της πρόσθετης ιδιότητας της ως Αντιπροέδρου της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η Αντιπεριφερειάρχης αναγνωρίζει την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, προκειμένου να είναι σε θέση να επαναδραστηριοποιηθούν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους, με σκοπό να συνεχίζουν να τιμούν έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες του πολιτισμού.

Όπως αναφέρει πολύ χαρακτηριστικά στην επιστολή της προς την υπουργό η κα Σοφία Μαυρίδου: Ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής και γι’ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Η σχέση των τοπικών κοινωνιών με τον Πολιτισμό  είναι ανάγκη να συνεχιστεί”.

           ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ   Ταχ. Δ/νση      : 28ης Οκτωβρίου 40 Ταχ. Κώδικας  : 601 32 Τηλ. Επικοιν.   : 2351351260-2 Email: s.mavridou@pieria.pkm.gov.gr                        Κατερίνη,  15-04-2021  Αρ. Πρωτ.: οικ. 222010(1151)                                             Προς:   Αξιότιμη Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Γ.  Μενδώνη      Κοινοποίηση:
Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας  
Τομεάρχη Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας  
Δήμαρχο Δήμου Κατερίνης  
Δήμαρχο Δήμου Πύδνας – Κολινδρού  
Δήμαρχο Δήμου Δίου – Ολύμπου  
Πολιτιστικούς Φορείς Πιερίας

ΘΕΜΑ: «Αίτημα στήριξης πολιτιστικών συλλόγων νομού  Πιερίας»

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

            Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε λόγω της πανδημίας, ο πολιτισμός θα πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί όαση ζωής, πομπό ψυχικής και πνευματικής ανάτασης, Άλλωστε ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη διατήρησης του έθνους μας.

Δυστυχώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει αφήσει έντονα τα σημάδια της στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών.

Με την παρούσα επιστολή και γνωρίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σας για τον κόσμο του Πολιτισμού, παρακαλούμε να εξετάσετε τη στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων του νομού Πιερίας για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Όπως καταλαβαίνετε η επιβίωση των δεκάδων δραστήριων πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας, με ανεκτίμητη προσφορά στην ανάδειξη της ιστορίας, της πολιτιστικής κουλτούρας και κληρονομιάς της Πιερίας,  έχει καταστεί αδύνατη.

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα, μέσα από ένα μωσαϊκό δράσεων Τέχνης, Πολιτισμού και Παράδοσης, να μεταλαμπαδεύσουν στη νέα γενιά την ανάγκη για δημιουργία, καλλιτεχνική και πνευματική, μέσα από τις παραδόσεις και τις αξίες που είναι το απόσταγμα της σοφίας δεκαετιών.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι συνέχισης της πολιτιστικής ζωής  και επανέναρξης των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, με  εφαρμογή πάντα των υγειονομικών πρωτοκόλλων που απαιτούνται.

Οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν πόλο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών. Μέλημα όλων μας είναι η στήριξη των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων προκειμένου να είναι σε θέση να επαναδραστηριοποιηθούν και να προγραμματίσουν τις δράσεις τους με σκοπό να συνεχίζουν να τιμούν έμπρακτα τις βαθύτερες αξίες του πολιτισμού.

Ο Πολιτισμός σε όλες του τις εκφάνσεις, είναι πραγματική ανάγκη, είναι έκφραση, είναι πνεύμονας ζωής και γι’ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων. Η σχέση των τοπικών κοινωνιών με τον Πολιτισμό  είναι ανάγκη να συνεχιστεί.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,

H Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

& Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού

της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Σοφία Μαυρίδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους