Τοπικά

Σάββας Χιονίδης για τις παραλιακές εκτάσεις: «Το Δημόσιο Συμφέρον δεν μπορεί να αφίσταται του συμφέροντος του Δήμου»

Ο συνδυασμός, ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ο επικεφαλής  του  Σάββας Χιονίδης, παρέθεσε συνέντευξη τύπου με  τηλεδιάσκεψη.

Στην εισήγηση του ο Σάββας Χιονίδης αλλά και  απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε την πάγια θέση του συνδυασμού σχετικά με τις παραλιακές εκτάσεις.  Όπως, ως Δήμαρχος ο ίδιος τότε, έτσι και σήμερα, εξέφρασε την διαφωνία του για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης που τρέχει,  πιστεύοντας ότι το Δημόσιο Συμφέρον δεν μπορεί να αφίσταται του συμφέροντος του Δήμου και των δημοτών  μας αλλά  πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδιαστικά. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας αλλά  με την παραπάνω  βασική προυπόθεση.

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και θα πρέπει όλοι οι φορείς να εκφράσουν την άποψη τους και να λάβουν θέση, γιατί το δημόσιο συμφέρον άπτεται  και των τοπικών συμφερόντων. 

Είμαστε σε αναμονή μετά από το αίτημα μας μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις του κ.Λιακόπουλου και κ.Τσουπέη για σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου, να ενημερωθούμε στο συμβούλιο για τη θέση του Δημάρχου κ.Κουκουδήμου. 

Το δεύτερο θέμα που τόνισε ο κ. Χιονίδης, ήταν η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης να εγκρίνει την σύνταξη μελετών προυπολογισμού  540.000€ για την διαμόρφωση κατοικιών και  χώρου  μετεγκατάστασης των Ρομά. Ένα εγκεκριμένο επιδοτούμενο έργο από την δική μας διοίκηση με ΦΕΚ, με έτοιμες μελέτες  και για το οποίο δεν απαιτούνται σε καμία περίπτωση μελέτες πόσο δε μάλλον εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, οι οποίες μάλιστα δεν προσδιορίζεται αν ειναι απαραιτητες και γιατί,  τί αφορούν και πόσο κοστίζει η καθεμία.  Δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση να έρχονται ποσά προς ψήφιση, και μάλιστα τόσο μεγάλα χωρις να υπαρχει αιτιολογημενη και προσδιορισμενη κοστολογηση και στοχευση.

Τέλος, ο Σάββας  Χιονίδης εξέφρασε την απορία του για τις «φήμες» και τα  πρόσφατα δημοσιεύματα που φέρουν τον ίδιο να έχει έρθει σε κάποια συμφωνία με τον κύριο Κουκοδήμο. Τόνισε με έμφαση ότι «ούτε τα βρήκαμε, ούτε θα τα βρούμε ποτέ. Για εμάς δεν υπάρχει «τα βρήκαμε», υπάρχει το συνεννοούμαστε ως δημοτικές παρατάξεις για το καλο του δήμου μας και θα τιμήσουμε την ψήφο των Δημοτών μας με τον θεσμικό ρόλο  που μας ανέθεσαν»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εντατικές οι εργασίες καθαριότητας και ευπρεπισμού των 12 Κοινοτήτων από την Αντιδημαρχία Καθημερινότητας

Ευχαριστήριο Αντιδημάρχου Καθημερινότητας Δίου-Ολύμπου Κώστα Κουριάτη προς τους υπαλλήλους στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου και το τεχνικό προσωπικό

Συνάντηση εργασίας του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου και την διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής