Αγροτικά Νέα

Άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, Ζητά ο Φώντας Μπαραλιάκος

Την άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών ζήτησε εκ νέου με επιστολή του αυτή τη φορά προς τονΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά , ο Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στο κείμενό του ο Βουλευτής Πιερίας επισημαίνει πως παρά την πρόσφατη  τροπολογία για τη δυνατότητα μετάκλησης πολιτών τρίτης χώρας, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, και ενώ οι τεχνικές εργασίες για την προετοιμασία της δεν έχουν ολοκληρωθεί, πρέπει άμεσα να αναζητηθεί λύση.

Οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό στην Πιερία αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτή την εποχή, με άμεσοτον κίνδυνο σημαντικές αγροτικές εργασίες, να μην ολοκληρωθούν στον απαιτούμενο χρόνο, επηρεάζοντας την ποσότητα και ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαραλιάκος προτείνει, να εφαρμοστεί και για καλλιέργειες της Πιερίας, και για όσο διάστημα προετοιμάζεται η ψηφιακή πλατφόρμα, η ειδική νομοθετική μέριμνα που προβλέφθηκε για τα σπαράγγια, λόγω της άμεσης ανάγκης συγκομιδής τους.Δηλαδή οι παραγωγοί μας να έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν πρόσκληση σε εργάτες γης τρίτων χωρών ακολουθώντας την περσινή διαδικασία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίαςλαμβάνουν χώρα μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις που καθιστούν άμεση την ανάγκη πρόσληψης, το συντομότερο δυνατό, εργατών γης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον φόρτο των απαιτήσεων. Ως εκ τούτων ο Βουλευτής Πιερίας αιτείται να δοθεί τάχιστα αποτελεσματική λύση ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στις Πιερικές παραγωγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου | Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα παραταθεί έως 90 ημέρες η προσωρινή απασχόληση των εργατών γης

Ορεινή Πιερία | Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν την παραγωγή κερασιών | Με κερασοπαραγωγούς συναντήθηκαν οι Βουλευτές Φώντας Μπαραλιάκος και Άννα Μάνη

Άννα Μάνη προς τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ,: «Θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα η διαδικασία για να αποζημιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί»

Κοινή επιστολή των Περιφερειαρχών Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον πρόσφατο παγετό

Ανδρέας Λυκουρέτζος – Πρόεδρος ΕΛΓΑ: «θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις τις οποίες δικαιούνται οι αγρότες»