Αγροτικά Νέα

Άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών, Ζητά ο Φώντας Μπαραλιάκος

Την άμεση λύση στο ζήτημα μετάκλησης εργατών γης τρίτων χωρών ζήτησε εκ νέου με επιστολή του αυτή τη φορά προς τονΥπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά , ο Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στο κείμενό του ο Βουλευτής Πιερίας επισημαίνει πως παρά την πρόσφατη  τροπολογία για τη δυνατότητα μετάκλησης πολιτών τρίτης χώρας, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, και ενώ οι τεχνικές εργασίες για την προετοιμασία της δεν έχουν ολοκληρωθεί, πρέπει άμεσα να αναζητηθεί λύση.

Οι ανάγκες για εργατικό δυναμικό στην Πιερία αυξάνονται ολοένα και περισσότερο αυτή την εποχή, με άμεσοτον κίνδυνο σημαντικές αγροτικές εργασίες, να μην ολοκληρωθούν στον απαιτούμενο χρόνο, επηρεάζοντας την ποσότητα και ποιότητα των διατιθέμενων προϊόντων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μπαραλιάκος προτείνει, να εφαρμοστεί και για καλλιέργειες της Πιερίας, και για όσο διάστημα προετοιμάζεται η ψηφιακή πλατφόρμα, η ειδική νομοθετική μέριμνα που προβλέφθηκε για τα σπαράγγια, λόγω της άμεσης ανάγκης συγκομιδής τους.Δηλαδή οι παραγωγοί μας να έχουν την δυνατότητα να αποστείλουν πρόσκληση σε εργάτες γης τρίτων χωρών ακολουθώντας την περσινή διαδικασία.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Πιερίαςλαμβάνουν χώρα μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις που καθιστούν άμεση την ανάγκη πρόσληψης, το συντομότερο δυνατό, εργατών γης προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον φόρτο των απαιτήσεων. Ως εκ τούτων ο Βουλευτής Πιερίας αιτείται να δοθεί τάχιστα αποτελεσματική λύση ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στις Πιερικές παραγωγές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κοινή επιστολή των Περιφερειαρχών Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας και Θεσσαλίας στον Πρωθυπουργό για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τον πρόσφατο παγετό

Ανδρέας Λυκουρέτζος – Πρόεδρος ΕΛΓΑ: «θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις τις οποίες δικαιούνται οι αγρότες»

Νίκος Παπανικολάου: «Προσπαθούν να καταργήσουν τις λαϊκές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τον αρνητικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοια εξέλιξη»

Επέκταση του αρδευτικού δικτύου Τριλόφου |- Αυτοψία του Δημάρχου Κατερίνης και του προέδρου της κοινότητας στην περιοχή