Κοινωνία

Γρηγοράκος για την περιπέτεια του με τον κορονοϊό: Ήμουν δύο μήνες διασωληνωμένος – Έχασα 42 κιλά

Στην περιπέτεια του με τον κορονοϊό αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

“Ήμουν δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος. Για να βγεις από μία τέτοια κατάσταση θα πρέπει να έχεις μαζί σου και το χέρι του Θεού. Δηλαδή τη βοήθεια άλλων δυνάμεων εκτός από την αμέριστη συμπαράσταση των συναδέλφων μου γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας που ήταν πραγματικοί ήρωες. Που σταθήκαν παλικάρια σε τέτοιες καταστάσεις”, ανέφερε μιλώντας στο Mega, ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος νόσησε βαριά.

“Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μία τέτοια διαδικασία και από μία τόσο μακρόχρονη παραμονή στον αναπνευστήρα και στη ΜΕΘ, διότι υπάρχουν πάρα πολλές επιπλοκές… Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια που έκανα μετά και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά. Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κουνήσω ούτε χέρια, ούτε πόδια. Μετά την νοσηλεία μου στη ΜΕΘ πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είμαι μία τρομακτική εμπειρία που δεν θέλω να τη ζήσει κανείς”, είπε.

“Δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό. Ο ιός αυτός έχει ένα φοβερό ένστικτο επιβίωσης, μεταλλάσσεται, αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι. Έτσι και εμείς πρέπει να αναπτύξουμε πολύ περισσότερο αυτό το αίσθημα επιβίωσης, δημιουργώντας μηχανισμούς εναντίον του ιού. Δεν θα πρέπει να το παίρνουμε επιφανειακά”, σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός περιγράφοντας το πώς κόλλησε τον ιό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλυτώσει. “Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από επτά μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα… Διασωληνώθηκα άμεσα. Έκανα πάρα πολλές επιπλοκές, έκανα ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, έκανα και επιπλοκές από τον αναπνευστήρα. Ήμουν σε καταστολή. Βίωσα την κατάσταση όταν μου έκοψαν την καταστολή. Το τρομακτικό για εμένα ήταν ότι όταν ξύπνησα δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα”.

Ο κ. Γρηγοράκος είναι πλέον καλά στην υγεία του και στέλνει το μήνυμα: “Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο, Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε. Όπως φαίνεται η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. Αν μεταφέρουμε από την Αθήνα το ιικό φορτίο που έχει η περιοχή των Αθηνών και των αστικών κέντρων στην περιφέρεια μπορεί τα πράγματα να είναι ανεξέλεγκτα”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.