Παραπολιτικά

Ο Συνδυασμός «Πολίτες Σε Δράση» για την αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων στην Καλλιθέα

Όταν για μια επένδυση καταστρέφεται οικονομικά μια κοινότητα και δεκάδες επαγγελματίες.
ΕΓΚΡΙΝΕΙ ο δήμαρχος κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ  τις  μακροχρόνιες εκμισθώσεις πάνω στην θάλασσα εκτάσων  51.000 τ.μ., στην παραλία της Καλλιθέας και ΑΓΝΟΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας,  των 19 δημοτικών συμβούλων και των πολιτών  που έχουν αντίθετη άποψη. Ακίνητες περιουσίες του δήμου και  των πολιτών που ανήκουν σε τουριστική ζώνη χάνουν τις αξίες τους.
Με οριακή πλειοψηφία των παρατάξεων του κ.Κουκοδήμου-Νταντάμη 21 συμβούλων στους 41 καταψηφίσθηκε η πρόταση της δημοτικής μας παράταξης «Πολίτες σε Δράση» , της παράταξης του κ.Λιακόπουλου και του κ.Τσουπέη, για ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ που αφορά την εκμετάλλευση των παραλιακών φιλέτων στον δήμο Κατερίνης. Παρόντες στο Δημοτικό Συμβούλιο οι βουλευτές Πιερίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και εκπρόσωποι φορέων. Άπαντες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους,τάχθηκαν υπέρ της ευρύτερης ανάπτυξης της περιοχής με όρους και προυποθέσεις και δήλωσαν ότι πρέπει πάντα να λαμβάνουμε υπόψιν μας την τοπική κοινωνία και τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των Δημοτών. Μοναδική εξαίρεση, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης που τάχθηκε υπέρ της εκμίσθωσης «χωρίς αστερίσκους και αλλά».
Η πρόταση μας αφορούσε την ματαίωση του διαγωνισμού για την ήπια τουριστική αξιοποίηση των παραλιακών εκτάσεων από επιχειρηματίες και την συζήτηση για εύρεση λύσεων και προτάσεων από τον δήμο Κατερίνης και την ΕΤΑΔ ΑΕ. 
Οπως και ο ίδιος ο διαγωνισμός ρητά αναφέρει οι όροι δόμησης και οι πολεοδομικές δυνατότητες  άρα και η αξιοποίηση των εκτάσεων, μπορούν  να ΑΛΛΑΞΟΥΝ  ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ του μισθωτή κατά παρέκλιση των σήμερα ισχυόντων και κατά συνέπεια να μην υπάρξει ήπια τουριστική αξιοποίηση. Οι εκτάσεις με καταμέτρηση των υπηρεσιών του δήμου Κατερίνης είχουν μετρηθεί και  καταγραφεί μεγαλύτερες από ότι αναφέρεται στον διαγωνισμό, δίδοντας έτσι στον επιχειρηματία τη δυνατότητα να εφαρμόσει ΕΣΧΑΔΑ  και  ΕΣΧΑΣΕ και να αναπτύξει μεγάλα ποσοστά δόμησης των εκτάσεων, με αποτελέσματα δυσχερή για τους πολίτες και το περιβάλλον.
Η παράταξή μας δηλώνει υπέρ της ανάπτυξης, χωρίς όμως αυτή να υποβαθμίζει την αξία εκτάσεων δημοτικών είτε ιδιωτικών είτε επιχειρήσεων υφισταμένων που δεν θα έχουν, πλέον , πρόσβαση στην θάλασσα ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΔΕΝ ΑΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
Δυστυχώς ο Δήμαρχος, εν αντιθέσει με προηγούμενη ψηφοφορία (Κορινού), δεν ζήτησε «ψήφο κατά συνείδηση» ,ΑΓΝΟΗΣΕ την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλλιθέας και 19 Δημοτικούς Συμβούλους. 
Οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ και ο επικεφαλής μας Σάββας Χιονίδης, συντασσόμενοι με την τοπική κοινωνία και τους φορείς , θα εξαντλήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία και προσπάθεια, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η συνολική ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να απομειώνονται οι αξίες των άλλων εκτάσεων.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                           ΚΑΤΕΡΙΝΗ«ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»                             25/4/2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μεγάλη τιμή για την Πιερία | Η Βουλευτής Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου παρούσα στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Βουλή

Ν.Δ.: Στις 24 Οκτωβρίου οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές | Οι «μνηστήρες» για την Προεδρία της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Πιερία

Η Μπέττυ Σκούφα στηρίζει Πολάκη | Διαβάστε το λόγο που η Πιερία θα πρέπει να είναι στο πλευρά του πρώην Υφυπουργού Υγείας