ΑΡΘΡΑ / ΑΠΟΨΕΙΣ

Το «φάουλ» του Αντιδημάρχου Πύδνας Κολινδρού, στοχοποιώντας εργαζόμενους των 500 ευρώ!

Του Βαγγέλη Μπαντέ*

Την Κυριακή  αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (facebook) φωτογραφία (ΦΩΤΟ 1)  έξω από το σούπερ μάρκετ «Πίτσιας» στον Κολινδρό, η οποία απεικόνιζε τους κάδους ανακύκλωσης  γεμάτοι  και γύρω τους να μαζεύονται χαρτόκουτες και  χαρτιά κάθε είδους.    

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια κατοίκων του Κολινδρού για την Δημοτική Αρχή ήταν αρνητικά.

Μια εικόνα που δεν κράτησε για πολλές ώρες, καθώς μόλις  ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού Βασίλης Παπάς ενήργησε άμεσα και υπάλληλοι του Δήμοι απομάκρυναν   τα υλικά ανακύκλωσης (ΦΩΤΟ 2 ).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 2

Την επομένη μέρα, ο Αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Παπάς, μέσω δελτίου τύπου προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε., έδωσε λεπτομερέστατη απάντηση προς τους επικριτές της Διοίκησης του Δήμου. (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό δημοσίευμα)

Ωστόσο, ο  κ. Παπάς υπέπεσε σε ατόπημα, στοχοποιώντας τις εργαζόμενες κυρίες του σούπερ μάρκετ. Ανέφερε χαρακτηριστικά   πως  «το πρόβλημα, το οποίο όμως θα μπορούσε να αποφευχθεί αν οι υπάλληλοι της επιχείρησης φρόντιζαν να «σπάσουν» τα χαρτοκιβώτια πριν τα ρίξουν στους κάδους (ως γνωστόν το Σαββατοκύριακο τα Σούπερ Μάρκετ ήταν ανοιχτά).

Επί της ουσίας, ο κ. Αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες στον πιο «αδύναμο κρίκο»,  στις εργαζόμενες του σούπερ μάρκετ!  Στοχοποίησε δημοσίως χαμηλόμισθους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα, για ένα ευτελές θέμα, που κράτησε ελάχιστες ώρες, καθώς ο ίδιος ενήργησε άμεσα και τα υλικά της ανακύκλωσης απομακρύνθηκαν   από το σημείο.

Κύριε Παπά, άραγε αναρωτηθήκατε τι πρόβλημα μπορεί να έχετε προκαλέσει στις εργαζόμενες του σούπερ μάρκετ;  

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτές τις ημέρες οι προμήθειες των σούπερ μάρκετ είναι αυξημένες, όπως και η κατανάλωση.

Οι εργαζόμενοι την ίδια ώρα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό, να κάνουν τις προμήθειες, να τοποθετήσουν τα προϊόντα στα ράφια και μια σειρά από άλλες εργασίες. Τα «χέρια» είναι περιορισμένα.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το προσωπικό είναι συγκεκριμένο και εργάζεται, εργάζεται σκληρά, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής.

Εδώ δεν υπάρχει η πολυτέλεια του δημοσίου τομέα, όπου  συναντά κανείς δεκάδες άτομα σε μια υπηρεσία για μια δουλειά που μπορεί να γίνει από ένα άτομο!

Στον ιδιωτικό τομέα καθημερινά ο εργαζόμενος απολογείται στον εργοδότη του. Για το όποιο σφάλμα του  μπορεί να κινδυνεύει  να απολυθεί  με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς… ΕΔΕ και την κάλυψη συνδικαλιστικών οργάνων !  

Είναι  λυπηρό το γεγονός να βλέπουμε πολιτικά πρόσωπα να στοχοποιούν  ανθρώπους του μεροκάματου, στο βωμό της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Οι Δημότες, ιδιαίτερα στις μικρές κοινωνίες, έχουν μάτια και βλέπουν.

Δεν επηρεάζονται από τυχόν κατευθυνόμενα post!

Οι πολιτικοί θα πρέπει να κοιτούν  την ουσία  και το έργο τους, για το οποίο θα κριθούν στις επόμενες εκλογές.   Στις δημόσιες τοποθετήσεις τους θα πρέπει να είναι προσεκτικοί , χωρίς να στοχοποιούν άδικα ανθρώπους.  

*Ο Βαγγέλης Μπαντές είναι Δημοσιογράφος, ιδιοκτήτης του kosmospierias.gr (Μέλος του Μητρώου Media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με Αριθμό Μητρώου 14285)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.