Τοπικά

702.460 ευρώ για ενεργειακή αναβάθμιση του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης

Την ενεργειακή αναβάθμιση – βελτίωση ενεργειακής απόδοσης στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (Β’ Δ.Α.Κ.), ύψους 702.460 ευρώ,ενέκρινε το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που υλοποιεί το πρόγραμμα «GrEnergy».

Ο Δήμος Κατερίνης αξιολογώντας τις ανάγκες του επέλεξε, κατά προτεραιότητα, να εντάξει το Β’ Δ.Α.Κ. στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καταθέτοντας στο ΚΑΠΕ ένα αίτημα που συνοδεύονταν από σχετική μελέτη. Εξασφαλίστηκε δε το ως άνω ποσό των 702.460 ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμόύψους 9.000.000 ευρώ του προγράμματος το οποίο χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ε.Ο.Χ.).

Μετά από την τελική έγκριση και ύστερα από τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται, θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα τρία κτίρια του Β’ Δ.Α.Κ., ως εξής:

1. Αντικατάσταση κουφωμάτων.

2. Θερμομονωτικές επεμβάσεις στο κέλυφος των τριών κτιρίων.

3. Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με νέα ενεργειακά αποδοτικά συστήματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Σε ένα πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 9.000.000 ευρώ, για όλη τη Χώρα,που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση της απόδοσης δημοτικών κτιρίων, καταφέραμε και εξασφαλίσαμε 700.000 ευρώ για το Β’ Δημοτικό Αθλητικό μας Κέντρο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που, συνέβαλαν στην προετοιμασία για εξασφάλιση αυτού του προγράμματος, ιδιαίτερα όμως τον Γιώργο Τσιαλό, νυν Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ), ο οποίος ως Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, κατά το προηγούμενο διάστημα, ασχολήθηκε αρμοδίως με το πρόγραμμα και προώθησε τις σχετικές διαδικασίες.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους δημότες ότι ως Δημοτική Αρχή,εργαζόμαστε για την αξιοποίηση όλων των ευκαιριών που δίδονται μέσα από Ευρωπαϊκά ή Εθνικά Προγράμματα, καθώς και για την προετοιμασία τουςμε σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους