Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Προσέχουμε και το Πάσχα – «Αρνί με λίγους και καλούς»

Στο εμβολιαστικό κέντρο στη Ραφήνα βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός.

«Χαιρόμαστε γιατί η νεολαία δείχνει τον δρόμο, γιατί μόνο έτσι θα τελειώσουμε, όταν εμβολιαστούμε όλοι» τόνισε ο Πρωθυπουργός, συνομιλώντας με τους πολίτες που περίμεναν στο χώρο αναμονής. Επανέλαβε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι αυτό που κάνουμε γρηγορότερα.

Οι εμβολιασμοί στη χώρας έχουν ξεπεράσει πλέον τα 3 εκατ. ενώ χθες καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 66.210 εμβολιασμών. Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και αύριο καθώς επίσης και από την Δευτέρα του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός έσπευσε στείλει και πάλι μήνυμα στους πολίτες για την Κυριακή του Πάσχα. «Πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε» και το αρνί την Κυριακή «με λίγους και καλούς» ανέφερε.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας. Τόνισε ότι όταν τελειώσουμε «με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα.

Δείτε βίντεο

Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε:

Νομίζω τελειώνουμε σιγά σιγά με την περιπέτεια αυτή και όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσουμε. Αλλά βλέπω μία πολύ καλή δυναμική και κυρίως από τις νεότερες ηλικίες, που είναι πολύ ενθαρρυντικό, και βέβαια από τον Ιούνιο και πέρα ουσιαστικά δεν θα υπάρχει κανένα ζήτημα διαθεσιμότητας εμβολίων. Oυσιαστικά θα ανοίξουμε σε όλο τον πληθυσμό και μετά θα πρέπει να πείσουμε αυτούς οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, σε όλες τις ηλικίες, ότι πρέπει να το κάνουν για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και να βοηθήσουν όλους μας να ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αλλά αυτό που θέλω να τονίσω και είναι πολύ σημαντικό, είναι το υπόδειγμα του Κέντρου Υγείας το οποίο έχετε δημιουργήσει εδώ και το οποίο, για εμένα τουλάχιστον, αποτελεί ένα μοντέλο για το πώς θέλουμε δυναμικά, πολυδύναμα Κέντρα Υγείας παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας, έτσι ώστε να μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς εδώ και να μη χρειάζεται φυσικά να επιβαρύνουμε τα νοσοκομεία μας με περιστατικά τα οποία μπορούμε εύκολα και με απόλυτη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα να τα περιθάλψουμε στο επίπεδο μίας δομής όπως η δικιά σας.

Με το που θα τελειώσουμε με τον Covid θα αρχίσει το χτίσιμο του νέου Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχουμε δεσμευτεί ότι προφανώς τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο τις υποδομές μας, οι οποίες ενισχύθηκαν πολύ και με γρήγορο ρυθμό, κυρίως σε επίπεδο νοσοκομείων, αλλά και προς το ανθρώπινο δυναμικό. Νομίζω έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα των δυνατών και των αδύνατων σημείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Προσωπικά έχω δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες σχετικά με το εργασιακό καθεστώς γιατρών και νοσηλευτών και βέβαια, όταν με το καλό τελειώσουμε, θέλουμε με κάποιον τρόπο να μπορέσουμε να ανταμείψουμε όλους όσοι εδώ και 15 μήνες εργάστηκαν μέρα-νύχτα, 365 μέρες το χρόνο, προκειμένου να κρατήσουν την κοινωνία όρθια, να μειώσουν -όσο είναι δυνατόν- την επίπτωση από αυτήν την καταστροφική παγκόσμια πανδημία και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε μια -πιστεύω δικαιολογημένη- ικανοποίηση ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και μπορέσαμε και τα καταφέραμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες οι οποίες είχαν πιο προχωρημένα συστήματα υγείας και στα χαρτιά τουλάχιστον -στα χαρτιά το τονίζω πάντα- καλύτερη οργάνωση.

Και απεδείχθη ότι αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο πολλοί είχαν σπεύσει να κατακρίνουν και να απαξιώσουν, στην ώρα της κρίσης έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες, έδειξε όμως και τις αδυναμίες του, τις οποίες τώρα πρέπει να σκύψουμε με πολύ μεγάλη προσοχή και να τις διορθώσουμε.

Να σας πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έχετε κάνει -covid και non covid- διότι δεν σταμάτησαν οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν επειδή έχουμε τον covid, και δεν θα σταματήσουν να αρρωσταίνουν και μετά τον covid.

Ό,τι καλύτερο σε εσάς και στις οικογένειές σας.

Καλή Ανάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»