Πρόσωπα

Οι εικαστικές πρωτοβουλίες του Χρήστου Δέλλα στο Πάρκο της Κατερίνης

Το ανήσυχο και καλλιτεχνικό πνεύμα του εικαστικού Χρήστου Δέλλα εκφράστηκε με δύο απλές και συνάμα δημιουργικές πρωτοβουλίες, διανθίζοντας καλαίσθητα μια από τις γωνιές του Δημοτικού Κήπου Κατερίνης και συγκεκριμένα επί της οδού Μητροπόλεως.

  Η ψυχική ανάταση που εκ των πραγμάτων επιφέρει στην ανθρώπινη οντότητα τόσο η άνοιξη, όσο και γενικότερα  το άνοιγμα των κοινόχρηστων χώρων της εστίασης, συνδημιουργούν κλίμα μιας άλλης αισιόδοξης διάστασης γύρω από τα απλά και καθημερινά.

  Ο Χρήστος με την οπτική του καλλιτέχνη, προχώρησε σε δύο εικαστικές παρεμβάσεις που σίγουρα αποτελούν και προσδίδουν μια ωραία νότα σε όσους διέρχονται από την περιοχή και αντικρίζουν τα έργα του.

  Το πρώτο σε κορμό αιωνόβιου πλάτανου, ανθοστολισμένο με λουλούδια της εποχής και με την εμβληματική επιγραφή υποδοχής «Αγαπάμε Κατερίνη», μας περιμένει  για μια αναμνηστική φωτογράφιση στο μικρό του παγκάκι.  

  Το δεύτερο από τα έργα του Χρήστου Δέλλα, είναι ένα πολυφωτιστικό από κορμούς δέντρων  που εκβράστηκαν από τις χειμερινές θαλασσοταραχές. Σίγουρα η προσθήκη φωτιστικών είναι βέβαιο ότι δημιουργούν τις βραδινές ωραίες μια ρομαντική εικόνα.

  Δικαίως ο καλλιτέχνης καμαρώνει για τα δημιουργήματά του, θεωρώντας ότι θα βρει μιμητές  και σε άλλα σημεία του Δημοτικού Κήπου Κατερίνης.

  Συγχαρητήρια Χρήστο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακόμη μία μεγάλη επιτυχία της Ασφάλειας Κατερίνης | Εξακριβώθηκε η δράση συμμορίας κλοπών από σπίτια σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Κρήτη