Κοινωνία

Η εκπαιδευτική διαδικασία καινοτομεί με εφαλτήριο την Πιερία | Tο μάθημα της Έκθεσης γίνεται…podcast!

Η εκπαιδευτική διαδικασία γυρίζει σελίδα και καινοτομεί με εφαλτήριο την Πιερία. Ο Νίκος Μυρωτής από την Κατερίνη παρουσιάζει το πρώτο podcast που αφορά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και δίνει λύσεις στους μαθητές που είναι ακουστικοί τύποι ή έχουν μερική ή ολική τύφλωση. Ειδικά για τους τελευταίους, ταεκπαιδευτικά podcastsμπορούν να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα, αφού δεν υπάρχουν στην αγορά βοηθήματα και σημειώσεις κατάλληλα προσαρμοσμένα στις ανάγκες τους (π.χ. βοηθήματα στη γραφή braille). Το «Χαρτί και Καλαμάρι» λοιπόν είναι ένα βοήθημα… για όλους!

Τα ψηφιακά αρχεία ήχου ή αλλιώς podcasts είναι μια δωρεάν υπηρεσία διαθέσιμη για τους χρήστες του διαδικτύου. Τα φωνητικά επεισόδια του «Χαρτί και Καλαμάρι» είναι ένα βοηθητικόκαι καινοτόμο εργαλείο για τους σύγχρονους μαθητές, ένας ακουστικός οδηγός επιβίωσης για το μάθημα της έκθεσης. Πολλοί οι κανόνες και πολλά τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» που συχνά δεν συγκρατούνοι μαθητές/τριες. Ένας σίγουρα ενδιαφέρων και διασκεδαστικός τρόπος για να γίνεις καλύτερος είναι τα podcasts!Με σύμμαχο, λοιπόν, την τεχνολογία προάγεται η γνώση.

Στο «Χαρτί και Καλαμάρι» διαβάζοντας εκθέσεις μαθητών ανώνυμα, γίνονται διορθώσεις, προτάσεις και δίνονται γενικές συμβουλές. Σε κάθε επεισόδιο αναλύεται κι ένα διαφορετικό θέμα, επισημαίνοντας τα μυστικά για την επιτυχία!

Διαδικασία

Για να βρεις τα επεισόδια, ψάχνεις σε διάφορες δωρεάν πλατφόρμες αναπαραγωγής Podcast. Τόσο σε Android (GooglePodcast) όσο σε iOS (ApplePodcasts) αλλά και σε εφαρμογές όπως το Spotify και το Anchor.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -MEGA | «Είναι η σειρά που γαλήνευε τις ψυχές μας» – «Μπράβο σας, μας κάνετε να σκεφτόμαστε διαφορετικά»

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο “Παπανικολάου”

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.