Τοπικά

Συνάντηση των Αντιδημάρχων Τουρισμού Πιερίας και του Προέδρου ΕΞΕΠ για κοινές πρωτοβουλίες

Την πρώτη της συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Τουρισμού,Δ.Δίου-Ολύμπου,Γιώργο Καραλή,και Δ.Πύδνας-Κολινδρού,Λάζαρο Προβατίδη, είχε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ηρακλής Τσιτλακίδης ήταν οι κοινοί στόχοι των τριών αντιδημαρχιώνΤουρισμού για την ανάδειξη των τουριστικών προορισμών στους τρεις δήμους της Πιερίας

ΗΠιερία είναι ένας εξαιρετικός τουριστικός προορισμός, γι’ αυτό και η προβολή της επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί με συντονισμένες κινήσεις και με συνεχή διάθεση θετικών συνεργιών μέσα από την αλληλοενημέρωση και τον διάλογο, ώστε έτσινα έρθουν και ευνοϊκά αποτελέσματα για όλη την Πιερία.

Οι τρεις Αντιδήμαρχοι, στην πρώτη τους συνάντηση, συζήτησαν εκτενώς την αξία του θεματικού Τουρισμού, το πλήθος των σημείων φυσικού κάλλους που διαθέτει η Πιερία, τις επιπτώσεις της πανδημίας στα επίπεδα επισκεψιμότητας στην Πιερία, τις ιδιαίτερες συνθήκες καθώς και τα πλεονεκτήματα εκάστου Δήμου. Η έντονη διάθεση δημιουργίας ενός δίαυλου επικοινωνίας για τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής με κοινές παραμέτρους, επιβεβαίωσε το θετικό κλίμα των συζητήσεων.

ΟΠρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, υπογράμμισετη σημασία της από κοινού προσπάθειας των Αντιδημάρχων των τριών Δήμων της Πιερίας με ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Τόνισεδε την αξία της δημιουργίας ενός και μοναδικού αφηγήματος για τον τόπο, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την τουριστική του επισκεψιμότητα καλλιεργώντας τις υπεραξίες του.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, με δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, σημείωσε: «Η πρώτη μου συνάντηση και γνωριμία με τους συναδέλφους μου των δύο όμορων Δήμων υπήρξε εξαιρετική. Ενισχύθηκε δε από την πολύτιμη σε γνωστικό επίπεδο παρουσία του κ. Τσιτλακίδη.

Ήταν μία πρωτοβουλία με οικοδεσπότη τον Δήμο Κατερίνης.Μέσα από τον διάλογο, διαπιστώσαμε κοινές αντιλήψεις και όμοιους προβληματισμούς που επιλύονται αποκλειστικά και μόνο μέσα από διαρκή ανταλλαγή απόψεων και με πνεύμα αλληλοϋποστήριξης. Άλλωστε, αυτές είναι και οι οδηγίες του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, ο οποίος πάντοτε μας προτρέπει στην κατεύθυνση αυτή.

Το βέβαιον είναι ότι δεν θα μείνουμε σ’ αυτή την πρώτη συνάντηση. Υπάρχειπολύ έργο να γίνει και βεβαίως η συνεργασία μας δεν αφορά μόνο τους όμορους Δήμους αλλά και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, καθώς επίσης και ένα πλήθος τοπικών φορέων που έχουν τη διάθεση να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Προσδοκία μου είναι, με το άνοιγμα των συνόρων της χώρας να ανοίξουμε διάπλατα και τις πύλες του Τουρισμού στον τόπο μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία