Πολιτική

Κεντρική εισηγήτρια στο νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Η Βουλευτής, στην επί των άρθρων εισήγησή της, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε δίστασε ποτέ να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που πολλά χρόνια έμπαιναν κάτω από το χαλί, που απασχολούσαν την κοινωνία και την καθημερινότητα αλλά ποτέ το δημόσιο διάλογο. Μία τέτοια πρωτοβουλία είναι και το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου.

       Στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι άλλος, από το να καλλιεργήσει μια κουλτούρα συνεννόησης, ώστε οι γονείς να αντιληφθούν ότι αυτοί κατά βάση πρέπει να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν για το καλό των παιδιών τους.

        Για το λόγο αυτό προβλέπει εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης των διαφορών, αρχικά από τους ίδιους τους γονείς συναινετικά, δεύτερο βήμα σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία, μέσω της  προσφυγής σε εξειδικευμένο διαμεσολαβητή και τρίτο βήμα και έσχατη λύση αν δεν επιτευχθούν τα δύο πρώτα, η προσφυγή στο δικαστήριο.

       Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κυρία Μάνη κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν σ’ αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα. «Με στόχο το αδιαπραγμάτευτο κριτήριο για όλους μας, το καλύτερο αποτέλεσμα για το συμφέρον του παιδιού. Με στόχο όσο το δυνατόν λιγότερες ακρότητες, όσο το δυνατόν λιγότερες συγκρούσεις, όσο το δυνατόν λιγότερα πληγωμένα παιδιά».

  Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συζήτηση για την ψηφιακή επανάσταση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για τα αιτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Πιερίας