Πολιτική

Κεντρική εισηγήτρια στο νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο η Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου

Η Βουλευτής, στην επί των άρθρων εισήγησή της, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε δίστασε ποτέ να φέρει στην επιφάνεια ζητήματα που πολλά χρόνια έμπαιναν κάτω από το χαλί, που απασχολούσαν την κοινωνία και την καθημερινότητα αλλά ποτέ το δημόσιο διάλογο. Μία τέτοια πρωτοβουλία είναι και το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου.

       Στόχος του νομοσχεδίου δεν είναι άλλος, από το να καλλιεργήσει μια κουλτούρα συνεννόησης, ώστε οι γονείς να αντιληφθούν ότι αυτοί κατά βάση πρέπει να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν για το καλό των παιδιών τους.

        Για το λόγο αυτό προβλέπει εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης των διαφορών, αρχικά από τους ίδιους τους γονείς συναινετικά, δεύτερο βήμα σε περίπτωση που δεν καταλήξουν σε συμφωνία, μέσω της  προσφυγής σε εξειδικευμένο διαμεσολαβητή και τρίτο βήμα και έσχατη λύση αν δεν επιτευχθούν τα δύο πρώτα, η προσφυγή στο δικαστήριο.

       Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κυρία Μάνη κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συνεννοηθούν σ’ αυτό το μείζον κοινωνικό πρόβλημα. «Με στόχο το αδιαπραγμάτευτο κριτήριο για όλους μας, το καλύτερο αποτέλεσμα για το συμφέρον του παιδιού. Με στόχο όσο το δυνατόν λιγότερες ακρότητες, όσο το δυνατόν λιγότερες συγκρούσεις, όσο το δυνατόν λιγότερα πληγωμένα παιδιά».

  Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»