Τοπικά

«Πανό Μνήμης» για τη Γενοκτονία των Ποντίων στο Δημαρχείο Κατερίνης

Γιγαντιαίων διαστάσεων πανό, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, αναρτήθηκε από τον Δήμο Κατερίνης, στην πρόσοψη του Δημαρχείου, στη μνήμη των 353000 Ποντίων αδελφών μας – τραγικών θυμάτων της τουρκικής βαρβαρότητας και θηριωδίας. Ειδικότερα, «19η Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» είναι το μήνυμα που αναγράφεται στο πανό Μνήμης & Τιμής.

Παράλληλα,  ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος αναφερόμενος στην ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντουτονίζει:

«Ο Δήμος Κατερίνης εκπληρώνοντας στοιχειώδες χρέος απέναντι στην ιστορία μας, τιμά τη Μνήμη των 353000 τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Οι αλησμόνητες πατρίδες μας υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και βίωσαν τον ξεριζωμό και τον αφανισμό κάθε ελληνοχριστιανικού στοιχείου.

Οι αδελφοί μας, ακολούθησαν με οδύνη τον δρόμο της προσφυγιάς. Μεταλαμπάδευσαν όμως στις νεότερες γενιές την άσβεστη φλόγα για τον Πόντο, για τις ιερές παραδόσεις και τον πολιτισμό. Παράλληλα, προσέδωσαν και στον τόπο μας νέα δυναμική στην οικονομία, τις επιστήμες, την πνευματική και κοινωνική ζωή  της Κατερίνης.

Σήμερα, η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δείχνει το δρόμο του καθήκοντος και του αδιάλειπτου αγώνα, προκειμένου να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη και να αποτρέψουμε στο μέλλον, εγκλήματα που θέτουν σε κίνδυνο, την ίδια την πορεία της ανθρωπότητας.

Ο αγώνας αυτός, θέτει στο προσκήνιο την επιτακτική ανάγκη για τη διεθνή αναγνώριση της ιστορικής πραγματικότητας, που συνιστά η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έως ότου ξημερώσει η Ημέρα της Δικαίωσης, οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε με απόλυτο σεβασμό, προσήλωση και με κάθε τρόπο, σε αυτό τον μεγάλο εθνικό στόχο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους