Τοπικά

2o Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού: 6η Εικονική Δραστηριότητα Σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών ERASMUS+

Στα πλαίσια του σχεδίου Σχολικών Ανταλλαγών Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο: «Be the changeyou want to be που συντονίζει, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού και συμμετέχουν  σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία, τη Λιθουανία και την Ρουμανία, πραγματοποιήθηκε από  7 – 11 Ιουνίου 2021  η 6η Εικονική Δραστηριότητα, η τελευταία  του  σχεδίου στην οποία συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί  από  όλες τις χώρες.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη και στόχευε στην απόκτηση  γνώσεων  και εμπειριών  με  σκοπό να δώσει  λύσεις και να εισηγηθεί τρόπους με τους οποίους μπορούν οι μαθητές, ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται για να διαμορφώσουν το αειφόρο μέλλον που θα τους διασφαλίζει υψηλή ποιότητα ζωής.

Η πανδημία, λόγω COVID19, δεν επέτρεψε τις φυσικές κινητικότητες. Τη δυνατότητα για εικονική κινητικότητα πρόσφερε η Τεχνολογία με την Εξ Αποστάσεως Επικοινωνία  μέσω της εφαρμογής ΖΟΟΜ.

Οι δράσεις ξεκίνησαν τη  Δευτέρα  7 Ιουνίου  2021 με την  εικονική τελετή υποδοχής. Μαθητές από όλες τις χώρες παρουσίασαν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή στις δραστηριότητες του σχεδίου, τραγούδησαν, ξεναγήθηκαν εικονικά στο σχολείο του Κολινδρού  και παρακολούθησαν, βίντεο  και παρουσιάσεις  δράσεων και εργασιών.

Διασκέδασαν παίζοντας όλοι μαζί (200 μαθητές ταυτόχρονα από τα συνεργαζόμενα σχολεία) παιχνίδια γνώσεων μέσω της εφαρμογής Kahoot και περιηγήθηκαν στην ιστοσελίδα του   σχεδίου μας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εργάστηκαν σε θεματικές του σχεδίου και  επικεντρώθηκαν  στην κατάθεση ιδεών και προτάσεων για παρεμβάσεις που μπορεί  να γίνουν στα σχολεία έτσι ώστε να  μετασχηματιστούν σε αειφόρα.

Οι  δραστηριότητες ολοκληρώθηκαν  την Παρασκευή  11 Ιουνίου  2021   με παρουσιάσεις,  τραγούδια, ευχές και τον απολογισμό του σχεδίου από τους συντονιστές και τους διευθυντές όλων των σχολείων.

Το πρόγραμμα  έδωσε τη δυνατότητα  για απόκτηση  νέων γνώσεων και δεξιοτήτων σε μαθητές  και  εκπαιδευτικούς.

Αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο όφελος από  την υλοποίηση  των σχεδίων Erasmus+.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Προληπτική ιατρική, καμπάνια ενημέρωσης για τον ηλικιακό ρατσισμό & γλέντι για την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων

Δήμος Κατερίνης: Δημιουργική συνεργασία στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» & προγραμματισμός για την πολιτιστική ατζέντα της περιόδου 2022-23

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…