ΑΡΘΡΑ / ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για τους θανάτους και τις σοβαρές παρενέργειες από τους εμβολιασμούς για την αντιμετώπιση του covid-19;

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης

Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος

ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ethnikosagwn.blogspot.com

Οι θάνατοι και οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς συνεχίζονται!Oι θάνατοι και οι παρενέργειες από τους εμβολιασμούς συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό!Ενδεικτικά αναφέρουμε τας εξής περιστατικά:Uάνατος 63 χρονης  στη Λέσβο ύστερα από τον εμβολιασμό της με Astrazeneca, ενώ έχουν προηγηθεί οι θάνατοι μιας γυναίκας 44 χρονών στη Χαλάστρα 14 ώρες μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της ίδιας εταιρείας και ενός 57 χρονου στην Εύβοια!

Εύλογα λοιπόν διερωτόμαστε θα αποδοθούν ευθύνες σε  λοιμωξιολογους της επιτροπής εμβολιασμών – αλλά λησμονώ ότι έχουν απαλλαγεί από ποινικές ευθύνες με διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ – και στους κυβερνώντες που δεν είχαν προειδοποιήσει για το ρίσκο που αναλαμβάνει κάποιος όταν εμβολιάζεται και τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχει όχι μόνο βραχυχρόνια, αλλά δυστυχώς και μακροχρόνια ή θα επιμένουν συνεχώς ότι ήταν τυχαία περιστατικά που δε συνδέονται με τους εμβολιασμούς πράγμα τελείως ανεδαφικό εκ του αποτελέσματος και θα προτρέπουν τον κόσμο κάνοντάς του πλύση εγκεφάλου με τα Μέσα Μαζικής ενημέρωσης να εμβολιαστεί;!

Γιατί η Κυβέρνηση δεν αναστείλει το πρόγραμμα του εμβολιασμού, ειδικά με την χρήση  εμβολίων  της εταιρείας Astrazeneca,όπως είχαν πράξει άλλες χώρες και περιορίζεται και, πάλι καθυστερημένα, στην προτροπή να μην εμβολιαστούν οι κάτω των 60 ετών; Επί  παραδείγματι  στις 11 Μαΐου η Σλοβακία ανέστειλε τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astazeneca, μετά τον θάνατο 47 χρονης, ενώ η Νορβηγία ανέστειλε  την χρήση των εμβολιών των εταιρειών  Astazeneca και της Johnson&Johnson. Ακόμη, το Βέλγιο σταμάτησε τη χορήγηση εμβολίων της εταιρίας Johnson&Johnsonγια άτομα κάτω των 41 ετώνμετά τον θάνατο μιας γυναίκας! Με λίγα λόγια η Κυβέρνηση λειτουργεί ανερμάτιστα χωρίς προγραμματισμό θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δημιουργώντας τους αισθήματα ανασφάλειας, ενώ παράλληλα εκτοξεύει ασκεί πιέσεις και εκβιασμούς στον κόσμο να εμβολιαστούν! Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια και αποτελεί μνημείο εγκληματικής συμπεριφοράς των  κυβερνώντων προς τους Έλληνες πολίτες!

Οι θλιβερές αυτές καταστάσεις  βέβαια ήταν αναμενόμενες  από τη στιγμή που μέχρι πρότινος για να δοθεί έγκριση για ένα εμβόλιο να κυκλοφορήσει στην αγορά  απαιτούνταν χρόνια πειραματικών δοκιμών σε εργαστήρια (περίπου 6 με 8 χρόνια) και όχι μόνο κάποιους μήνες όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση! Γιατί αποκρύπτονται απόψεις έγκριτων επιστημόνων όπως του κατόχου Νόμπελ Ιατρικής το 2008  Δρ. ΛουκΜοντανιέ και του Γερμανού-Ταϊλανδού  καθηγητή επιδημιολογίας, Δρ. ΣουχαρίτΜπάγκντι,  που είχαν προειδοποιήσει για τις σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να έχουν οι εμβολιασθέντες;

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη μέχρι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σκέφτονται να επιβάλλουν υποχρεωτικό εμβολιασμό μελλοντικά! Αν και αυτό ήδη ξεκίνησε με την υπηρεσία της ΕΜΑΚ! Ενώ ο ίδιος ορέγεται, σύμφωνα με χθεσινές του δηλώσεις,  να αρχίσουν να  εμβολιάζονται και  άτομα ηλικίας  άνω των 12 ετών παρότι σε αυτές τις  ηλικιακές ομάδες καταγράφηκαν ελάχιστες περιπτώσεις που νόσησαν από κορωνοϊό! Εν κατακλείδι, τα απαραίτητα πειραματικά στάδια που δεν πραγματοποιήθηκαν στα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα στον πληθυσμό που άθελά του μετατράπηκε σε πειραματόζωο της Nέας Τάξης Πραγμάτων!

Αυτό που χρειαζόμαστε ως κοινωνία,  που πιστεύουμε στην συντριπτική της πλειοψηφία στον  τριαδικό Θεό, για να προφυλαχθούμε από την ασθένεια του κορωνοϊούείναι οι συνεχόμενες λιτανείες στις εκκλησίες, οι προσευχές στον τριαδικό Θεό, την Υπεραγία Θεοτόκο και τους Αγίους Νικηφόρο το Λεπρό, Χαράλαμπο και Κορόνα. Οι τρεις αυτοί  Άγιοι προστατεύουν από τις επιδημίες!Ακόμη, το καλύτερο φάρμακο για την προστασία μας από τον Covid-19 είναι η Θεία Κοινωνία κατόπιν Θείας Εξομολόγησης με ειλικρινή μεταμέλεια και αγάπη προς το συνάνθρωπο εκφρασμένη με φιλανθρωπίες! Πριν προβούμε στην Θεία εξομολόγηση πρέπει να συναισθανούμε την αμαρτωλότητά μας! Eιρήσθω εν παρόδω, δεν πρέπει, σύμφωνα με φωτισμένους γέροντες και Μητροπολίτες (π.χ. ιερέας Σάββας Αγιορείτης, Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος) της εκκλησίας μας να προβαίνουμε σε χρήση της μάσκας εντός των Ιερών Ναών κατά την Θεία λειτουργία, γιατί αποτελεί βλασφημία προς το Άγιο Πνεύμα!

Δεν είναι πρέπον να κοινωνούμε αν δεν εξομολογούμαστε, αλλιώς δεν υφίσταται όφελος για μας, αλλά αντιθέτως διαπράττουμε αμαρτία και είναι σαν να λαμβάνουμε ένα φάρμακο χωρίς χρησιμότητα ή όταν προβαίνουμε σε Μετάληψη των Αχράντωντου ΧριστούΜυστηρίων, αναξίως, κάποιες φορές γίνεται και φωτιά που καίει τα σωθικά από παραχώρηση του Θεού μας για παραδειγματισμό! Για περισσότερες διευκρινιστικές πληροφορίες επί του θέματος παραθέτουμε σύνδεσμο με καταγραφή πραγματικού περιστατικού (https://www.hristospanagia.gr/%CF%83%CF%84%CF%8C%CE%BD-%E1%BC%95%CE%BD%CE%B1%CE%BD-%E1%BC%A1-%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%86/

Ακόμη, η Θεία εξομολόγηση είναι απαραίτητη για να σωθούν οι ψυχές μας! Δεν πρέπει να διστάζουμε να εξομολογούμαστε και ομολογούμε τα αμαρτήματά μας με ειλικρινή μετάνοια! Τα οφέλη που μας προσφέρει επί Γης και στην επουράνια ζωή είναι σημαντικότατα μπροστά στον ενδοιασμό που τυχόν νιώθουμε λόγω ντροπής. Αν γνωρίζαμε τι μεγάλη αξία παρέχει  θα σπεύδαμε μαζικά να εξομολογηθούμε! Είναι χρυσός που μας παρέχει ο Θεός!

Ο ιερέας που μας εξομολογεί είναι ο πρεσβευτής μας προς τον Θεό! Σε όποιες αμαρτίες και να υποπέσουμε, ακόμα και τις μεγαλύτερες (π.χ. εκτρώσεις, πορνεία, μοιχεία), αν υπάρχει ειλικρινή μετάνοια και τις εξομολογηθούμε ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας συγχωρεί! Στο σημείο αυτό οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι εκτρώσεις ισοδυναμούν με δολοφονία ανθρώπου και θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία ακόμα και για ιατρικούς λόγους καθότι το έμβρυο έχει ψυχή! Κάποιοι αντιτείνουν ότι κάναμε έκτρωση σε ένα έμβρυο γιατί γνωρίζαμε ότι θα εξέλθει προβληματικό από τη γέννα ή υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να κινδυνεύσει η έγκυος.  

Πρέπει να γνωρίζουμε όμως ότι  με νοερά προσευχή ο Δημιουργός μας  προνοεί για τα πάντα και αν επιτρέψει να συμβεί κάτι ανεπιθύμητο θα συμβεί για το καλό μας που συνδέεται με την κατάκτηση της αιώνιας βασιλείας που πρέπει να είναι σκοπός της ζωής του κάθε ατόμου! Εξάλλου ο Κύριός μας Ιησούς Χριστὸς κηρύττει «Τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον, ἐὰν κερδίση τὸν κόσμον ὅλον καὶ ζημιωθῆ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; Δηλαδή, τί θὰ ὠφελήσει τὸν ἄνθρωπο, ἂν κερδίσει ὅλο τὸν κόσμο καὶ χάσει τὴν ψυχή του; Γι’ αυτό και οι πρώτοι μάρτυρες Χριστιανοί στη Ρωμαϊκή εποχή και σύγχρονοι Μάρτυρες (ΕΣΣΔ, Κίνα) δεν ολιγοπίστησαν και υπέμεναν με καρτερικότητα φρικτά βασανιστήρια, ενώ παράλληλα δεν δίστασαν να θυσιάσουν την ίδια τους τη ζωή μπροστά στην αγάπη τους για το Χριστό! Εξάλλου όπως είπε ο Χριστός η ” η πίστις σου σέσωκέ σε”! 

Επιπρόσθετα, η εξομολόγηση έχει διττό ρόλο, καθώς μας ταπεινώνει γιατί ο θεός απεχθάνεται την αλαζονεία και την εωσφορική υπερηφάνεια και μας συνετίζει, ώστε να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε τις ίδιες αμαρτίες!

Επειδή κάποιοι προβάλλουν σαν αιτία του δισταγμού τους να εξομολογηθούν  στο γεγονός ότι αισχύνονται να εξομολογηθούν τις αμαρτίες τους στον ιερέα της περιοχής που τους γνωρίζει υπάρχει η δυνατότητα να απευθυνθούν σε ιερέα άλλης περιοχής που δεν τους γνωρίζει. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι οι ιερείς  μετά την  εξομολόγηση οφείλουν να διαγράψουν από την μνήμη τους τις αμαρτίες που  τους  εξομολογούνται οι πιστοί, όσο σοβαρές και αν είναι και αν κάποιες τις θυμούνται έχουν την εντολή από το Θεό να τις κρατάνε σαν επτασφράγιστο μυστικό δια βίου! Εν κατακλείδι, οι ιερείς κατά τη διάρκεια της εξομολόγησης λειτουργούν ως ιατροί της ψυχής!

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στoν τριαδικό Θεό (Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα), στην μνήμη της Υπεραγίας Θεοτόκου, των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, του Αποστόλου Παύλου, Αποστόλου Πέτρου, των δώδεκα Αποστόλων, των Εβδομήκοντα Αποστόλων, των Ευαγγελιστών, των  προφητών Ηλία, Ιωήλ, Eνώχ, Ησαΐα, Δαβίδ, Ζαχαρία και Αβραάμ, Ελισσαίου, Αμώς, των Αγίων του Θεού Πάντων, Ισιδώρου του εν Χίω, Φανουρίου, Ιωσήφ, Ιωάννη Προδρόμου, Λαζάρου,  Ιωσήφ του Μνήστωρος, Εφραίμ του Σύρου,  Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννη Ναζιανζηνού, Ιωάννη του Χρυσοστόμου, Δημητρίου, Κυπριανού, Λουκά, Ιουστίνης, Λουκά εν  Κριμαία,  Νικηφόρου του Λεπρού, Πορφυρίου, Παϊσίου, Σπυρίδωνα του θαυματουργού, Ισαάκ του Σύρου, Βασιλείου, Νεόφύτου, Αικατερίνης, Παρασκευής, Διονυσίου εν Ολύμπω, Κόρης, Αλεξάνδρου του Σβιρ, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Αλεξάνδρου, Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, Εφραίμ Νέας Μάκρης, Αποστόλου Ματθία και Θωμά,Κυρίλλου, Μεθόδου,  Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Όλγας, Νικολάου, Νύμφωνος, Παϊσίου, Πορφυρίου,  Ευγενίου Ροντιόνωφ, Ζαφειρίου  του Νεομάρτυρα,Ταξιάρχη Μανταμάδου, Θεοδώρων, Αναργύρων, Ιωάννη του Βλάχου, Βησσαρίωνα, Μελπομένης,Τύχων του Θαυματουργού επισκόπου, Μάρκου Ιερομάρτυρα επισκόπου Απολλωνιάδος, Πέντε Μαρτύρων οι εν Νικομήδεια, Σαράντα Μάρτυρες οι Ρωμαίοι, Μνημονίου επισκόπου Αμαθούντος Κύπρου, Ελάππα, Μανουήλ, Σαβέλ και Ισμαήλ, Φιλονείδη Ιερομάρτυρας επίσκοπος Κουρίου, Ισαύρου και οι συν αυτώ, Βασιλείου, Ιννοκεντίου, Ερμεία, Φιλήκα και Περεγρίνου, Αλβανού πρωτομάρτυρα Βρεταννίας,

Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Φωτεινής,  Νεκταρίου, Βασιλέιου, Ιούδα του Θαδδαίου, Γεωργίου, Νικολάου, των Οσίων του Θεού Πάντων,Θεράποντα,στα   εννέα   Αγγελικά   τάγματα   (Άγγελοι,   Αρχάγγελοι,   Αρχές, Εξουσίες, Δυνάμεις, Θρόνοι, Κυριότητες, Χερουβείμ και Σεραφείμ), πάντων των ομολογητών και σεβάσμιων ιερέων και ιεραρχών, Λεοντίου  και οι συν αυτώΥπατίου  και Θεοδούλου, Αιθερίου, Δύο Μαρτύρων  από την Κύπρο, Δέκα Οκτώ Μάρτύρων, Βαρνάβα του θαυματουργού  εν Λεμεσώ, Βαρνάβα του ποταμού Βετολούγκα, Ονουφρίου του Αιγυπτίου,  Πέτρου του Θεοφόρου εν Άθω ασκήσαντα, Ιουλιανού εν τοις Δογάζου, Ζήνων, Αρσενίου Κονεζία του Θαυματουργού, Θεοδώρου του Συκεώτου , Δημητρίου του Φιλαδελφέως,  Ιερομάρτυρος Εράσμου του εν Αχρίδι και των δι’ αυτού 20.000 πιστεύσαντων μαρτύρων, Μυρίων Μαρτύρων, Τριακοσίων δέκα οκτώ (318) Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, Ακυλίνης,  Αντιπάτρου επισκόπου Βόστρων, Αγαθάρχου Επισκόπου Λευκάδας και των  Αγίων Πέντε Θεοφόρων Πατέρων, Ευλόγιου Πατριάρχη Αντιόχειας, Διοδώρου  εξ Εμέσης, Αλεξίου του Γουιλκς- Μπέρρυ, Τύχων Πατριάρχη Μόσχας, Ιωάννη του Σικάγο, Αλεξάνδρου της Νέας Υόρκης, Ραφαήλ του Μπρούκλυν, Μαρδαρίου του Λιμπερτυβίλ,Αυγουστίνου Επισκόπου Ιππώνου, Φουρτουνάτου, Αχαϊκού και Στεφανά των Αποστόλων, Δουλά, Γραυς, Νερσή, Ιωνά της Μονής Πεσόνσα, των Οσίων του Θεού Ιερώνυμου, Ορτισίου, Σάββα  του Βατοπεδινού, Κυρίλλου του Θαυματουργού, Ιωνά Μητροπολίτη πασών των Ρωσιών, Εράσμου, Λεοντίου του   ποιμένα του κειμένου πέραν του Άστεος, Λεοντίουτου Αθωνίτητου Μυροβλήτη,  Λεοντίου του Κανονάρχη, Ζήνων, Βαρλαάμ τουΒάζσκυ, Παΐσίουτου Μέγα και θεοφόρου, Ιούδατου Αποστόλου, Ασυγκρίτουτου Ιερομάρτυρα, Ιώβ Μητροπολίτη Μόσχας, πάντων των Ρώσων Αγίων, πάντων των ενΛεσβωΑγίων

Aκόμη, το αφιερώνω στον φύλακα Άγγελο το δικό μου, της μητέρας μου, της αδερφής μου, του πατέρα μου, των παππούδων και των γιαγιάδων μου, καθώς και όλων των προγόνων και συγγενών μου,στην μνήμη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ουριήλ, Ραφαήλ, Φαναήλ και Θαναήλ, των Αγίων του Θεού Ανθίμου εν Χίω (πνευματικός πατέρας του Νικηφόρου του Λεπρού), Αμφιλοχίου Μακρή, Νικηφόρου του Λεπρού, Δημητρίου, Γεωργίου, Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Παναγή Μπάσια, Μαρκιανού, Δόμνας, 20.000 μαρτυρησάντων εν Κυζίκω, Πάντων Μαρτύρων από τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο μέχρι σήμερα, Οσίων του Θεού Νήφωνα, Ιουλίττας, Νείλου του Ασκητή, Πίωρ,Υπατίου του εν Ρουφινιαναί, Ιωσήφ του αναχωρητή, Ισαάκ, Κλήμη, Κυρίλλου, Νικήτα και Νικηφόρου εκ Ρωσίαςστους γέροντες ΕυμένιοΣαριδάκη (πνευματικό τέκνο του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού), Τύχωνα, Ανανία, Ιωσήφ Βατοπεδινό, Ιωσήφ του Ησυχαστή, ΕφραίΚατουνακιώτη, Φιλόθεο Ζερβάκο, Αμβρόσιο Λάζαρη, Γερόντισσα Παρθενία, Βησσαρίωνα,στον Όσιο Μέγα Παχώμιο, στον Όσιο Παχώμιο (πνευματικός πατέρας των Αγίων Νεκταρίου και του Ανθίμου εν Χίω) στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ Κύριλλο Γεραντώνη, στους ιερείς  Βασίλειο τον Θαυματουργό, Ηλία Διαμαντίδη τον μυροβλήτη, Γιάννη τον εξορκιστή, Βασίλειο Τρομπούκη, Ευστράτιο Παπαχρήστο, Φώτιο Λαυριώτη και Ιωάννη Καλαΐδη, στις Πρεσβυτέρες Κυριακή Γ. Τσιτουρίδου και Πολυξένη, στον πατέρα Θεόκλητο του Γκάλβεστον, στις γερόντισσες Λαμπρινή Βέτσου, Ταξιαρχία,  Άννα, στοΣωφρόνιο του Έσεξ, στον Αρχιμανδρίτη Ευσεβίου Ματαθαιόπουλο, στην  Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά, στη  γερόντισσας Γαλακτία, την Ηγουμένης Ταξιαρχίας, τον ιερέα Γεώργιο Μεταλληνό,  τον Μητροπολίτη Φλώρινας Αυγουστίνο Καντιώτη, στις ασκήτριες μέσα στον κόσμο Κέτη Πατέρα, Γιαννούλα Θάνου, Τατιανή Σαββίδου, Σοφία Σαμαρά, Αθηνά Σγούρου, ΒαΐαΓεργιαννάκη- Κωστούλα,  «Ελέναμπα» η προορατική, στους ασκητές μέσα στον κόσμο Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Σωτήριο Βακουφτσή και Νικόλαο Σαββούδη.

στη μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά, στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στη Χαρίκλεια, στο γέροντα Γαβριήλ, στους  ιερείς Γεώργιο και Χρήστο, στον ιερέα Βασίλειο Βολουδάκη,στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, στο γέροντα Ευθύμιο από την Καψάλα,  το θείο μου Ευάγγελο, στον Αρχιμανδρίτη Σάββα τον Αγιορείτη, στο γέροντα Ευθύμιο, στον ιερέα  Βασίλειο Βολουδάκη,  στο γέροντα Παρθένιο (Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου) και σε όλους του ασθενούντες και μη του κόσμου,

των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή (αναπήρου στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940-1941), Βασιλείου Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα), των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, των προγιαγιάδων μου Μαρίας Μακρυγιάννης, Βασιλικής Σάββα, Ευανθίας Γκατζή και Φωτεινής, της νονάς μου Ελβίρας, στην Ευτυχία, Γαρουφαλιά,  Ελένη, Γεώργιο, στον Ηλία, στις θείες μου, την θεία μου Ηλιάδα και τον νονό μου Νικόλαο, στον Σαράντο Καργάκο,στον Στρατηγό Αϋφαντή, πάππου προς πάππου, των  κεκοιμημένων προγόνων, συγγενών και φίλων μου των πεσόντων ηρώων υπέρ της πατρίδας μας από αρχαιοτάτων χρόνων, σε όλους τους αγωνιστές του 1821, σε όλους που αγωνίστηκαν

για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους, του θείου μου Δημητρίου, της θείας μου Ηλιάδος, του Ηλία, της Φανής, της Μαρίας, του Αποστόλου, του Αριστείδου, του Ευαγγέλου, της Ευαγγελίας,  του Γεωργίου, της Γαρουφαλιάς, της Ευτυχίας, του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου και σε όλους τους κεκοιμημένους από αρχής κόσμου.

Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ  αυτούς που απόδήμησαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *