Χωρίς κατηγορία

Επίσκεψη της Υφ.Εργασίας Μ.Συρεγγέλα στην Κατερίνη

Στην Κατερίνη βρέθηκε, σήμερα το μεσημέρι Τρίτη 22/6, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα, Συνοδευόμενη από τους Βουλευτές Πιερίας, Φώντα  Μπαραλιάκο και Άννα Μάνη, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας (πρ. ΝΟΔΕ), Χαράλαμπο Μπρουσκέλης, επισκέφθηκε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης.

Την κ. Συρεγγέλα υποδέχθηκαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Σταύρος Χριστοφορίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και Εντεταλμένη του Δ.Κατερίνης για το Κέντρο Συμβουλευτικής, Πιπίτσα Μακρίδου, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων, Αναστασία Νταντάμη, καθώς επίσης και τα υπηρεσιακά στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης.

Κατά τη διάρκεια της υποδοχής παραβρέθηκαν οι ΒουλευτέςΟ κ. Νταντάμηςαφού μετέφερε τις ευχαριστίες του δημάρχου Κ. Κουκοδήμου στην κ. Συρεγγέλα για την παρουσία της, καθώς και για την στήριξή της στο Κέντρο Συμβουλευτικής, αναφέρθηκε στη μεγάλη δραστηριότητα της Δομής και ζήτησε τη στήριξη του Υπουργείου. Ο κ. Χριστοφορίδηςτόνισε την ποιότητα των στελεχών του Κέντρου, τα οποία και ευχαρίστησε, ενώ η κ. Μακρίδουεπικέντρωσε στην αποτελεσματικότητα της Δομής, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω κορωνοϊού.

Η κυρία Υφυπουργός άκουσε με προσοχή τα όσα ανέφεραν ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι Βουλευτές,η Εντεταλμένη Σύμβουλος, η Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων καθώς και τα στελέχη του Κέντρου. Η κ. Συρεγγέλαανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι η λειτουργία του Κέντρου, μετά από περίπου δύο χρόνια, θα περάσει στον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα προβλήματα του κέντρου, ιδιαίτερα όσα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της τοπικής κοινωνίας λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν εξαιτίας του κορωνοϊού, παρουσίασαν τα υπηρεσιακά στελέχη. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ο αυξημένος αριθμός κακοποιημένων γυναικών και η στήριξή τους, καθώς και η εκ μέρους του Κέντρου αντιμετώπιση των ψυχολογικών προβλημάτων των παιδιών που έφερναν μαζί τους οι μητέρες. Τα στελέχη του Κέντρου, ζήτησαν από την κ. Υφυπουργό να μελετηθεί η τοποθέτηση παιδοψυχιάτρων στα Κέντρα Συμβουλευτικής, ώστε να αντιμετωπίζονται με καλύτερο τρόπο τα ψυχολογικά προβλήματα των παιδιών.

Η κ. Συρεγγέλα φεύγοντας αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για το έργο που προσφέρεται μέσα από το Κέντρο Συμβουλευτικής σε γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε πρόθυμη να στηρίξει αυτή τη Δομή, ώστε να μειωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενες γυναίκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με προσκεκλημένη την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο Γυμνάσιο

Θωμάς Αναστασιάδης: “Μας αρέσει ένας Δήμος στον οποίο εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου;”