Τοπικά

Ανέστης Μανώλας: «Δεν υποκύπτω σε «απειλές», όταν πρόκειται για προστασία αρχών και δικαιωμάτων μου»

Απαντήσεις σχετικά με τα όσα του καταγγέλλουν ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας και η  Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), περί μηνύσεων και τρομοκράτησης προς  εργαζόμενους του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, δίνει με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Ανέστης Μανώλας.  Ξεκαθαρίζει πως ο ίδιος δεν κινήθηκε νομικά κατά υπαλλήλων, δεν παραπέμπονται σε ποινική δίκη σε βαθμό κακουργήματος αλλά καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις σε προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

«Η κλήση των υπαλλήλων του δήμου που συμμετείχαν σε επιτροπές παραλαβής να καταθέσουν κατά την προκαταρκτική εξέταση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η αναφορά που υπέβαλα εγώ ως Δήμαρχος και θεματοφύλακας της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του δήμου, αφορά πράξεις της προηγούμενης διοίκησης για τις οποίες έχει συνταχθεί και σχετική έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και δεν αφορά τους δημοτικούς υπαλλήλους», σημειώνει ο κ. Μανώλας.

Η μήνυση προς τον Κομπατσιάρη

Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού παραδέχθηκε ότι κατέθεσε μήνυση προς τον Πρόεδρο των Δημοτικών Υπαλλήλων Πιερίας και υπάλληλο του Δήμου Χρήστο Κομπατσιάρη, εκτιμώντας ότι τα γραφόμενα του στο facebook περί μηνύσεων έβλαψαν την  τιμή και την υπόληψη του.    «Η μήνυση που υπέβαλα κατά του κ. Χρήστου Κομπατσιάρη δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Πύδνας-Κολινδρού και Προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας,  αφορά αποκλειστικά και μόνο αναληθές γεγονός που δημόσια εξέθεσε, ικανό να βλάψει την τιμή και υπόληψή μου. Δηλαδή,αφορά την αναφορά του ότι εγώ υπέβαλα κατά των δημοτικών υπαλλήλων μήνυση για απιστία. Αναμφισβήτητα αυτό είναι ψευδές όπως εμμέσως ο ίδιος ο μηνυόμενος αποδέχθηκε σε συνέντευξή του και το απέδωσε σε ελλιπή γνώση νομικών ορολογιών. Συνεπώς, ουδεμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσεως επιδιώκω, ούτε φυσικά τη φίμωση ή την κριτική οποιουδήποτε. Δεν δέχομαι όμως από θεσμικά όργανα που πρέπει να γνωρίζουν τη σημασία κάθε δημόσιας τοποθετήσεώς τους να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να προκαλούν παραπληροφόρηση στους δημότες».

Ολόκληρη η δήλωση Μανώλα

Οι δημοτικοί υπάλληλοι όλων των δήμων και φυσικά και του δήμου Πύδνας-Κολινδρού, είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι άμεσοι συνεργάτες του Δημάρχου στη εύρυθμη και παραγωγική διοίκηση κάθε δήμου. Τους τιμώ και αναγνωρίζω το σημαντικό έργο τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας είναι παντελώς άστοχη και δείχνει έλλειψη πληροφόρησης καθώς και εσπευσμένη σπουδή να επιδείξουν μία κακώς εννοούμενη συναδελφική αλληλεγγύη.

Ειδικότερα:

  • 1η αναλήθεια:  Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν παραπέμπονται σε ποινική δίκη σε βαθμό κακουργήματος αλλά καλούνται να παράσχουν εξηγήσεις σε προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η έκβαση της προκαταρκτικής αυτής διαδικασίας είναι άγνωστη και αφορά τη λειτουργία της δικαιοσύνης αποκλειστικά. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ο σύλλογος των δημοτικών υπαλλήλων σπεύδει να αποδώσει σε συναδέλφους του την ιδιότητα του κατηγορουμένου για κακούργημα όταν αυτό δεν το έχει πράξει ακόμη η δικαιοσύνη….!!
  • 2η αναλήθεια: Η κλήση των υπαλλήλων του δήμου που συμμετείχαν σε επιτροπές παραλαβής να καταθέσουν κατά την προκαταρκτική εξέταση έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο αρμόδιος εισαγγελέας. Η αναφορά που υπέβαλα εγώ ως Δήμαρχος και θεματοφύλακας της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του δήμου, αφορά πράξεις της προηγούμενης διοίκησης για τις οποίες έχει συνταχθεί και σχετική έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και δεν αφοράτους δημοτικούς υπαλλήλους. Εξυπακούεται ότι ο Εισαγγελέας στο πλαίσιο της ανακριτικής του εξουσίας μπορεί να διευρύνει τον έλεγχο σε οποιοδήποτε πρόσωπο θεωρεί ότι εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τις διερευνούμενες πράξεις.
  • 3η αναλήθεια: Η μήνυση που υπέβαλα κατά του κ. Χρήστου Κομπατσιάρη δημοτικού υπαλλήλου του δήμου Πύδνας-Κολινδρού και Προέδρου του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας,  αφορά αποκλειστικά και μόνο αναληθές γεγονός που δημόσια εξέθεσε, ικανό να βλάψει την τιμή και υπόληψή μου. Δηλαδή,αφορά την αναφορά του ότι εγώ υπέβαλα κατά των δημοτικών υπαλλήλων μήνυση για απιστία. Αναμφισβήτητα αυτό είναι ψευδές όπως εμμέσως ο ίδιος ο μηνυόμενος αποδέχθηκε σε συνέντευξή του και το απέδωσε σε ελλιπή γνώση νομικών ορολογιών. Συνεπώς, ουδεμία ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσεως επιδιώκω, ούτε φυσικά τη φίμωση ή την κριτική οποιουδήποτε. Δεν δέχομαι όμως από θεσμικά όργανα που πρέπει να γνωρίζουν τη σημασία κάθε δημόσιας τοποθετήσεώς τους να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις και να προκαλούν παραπληροφόρηση στους δημότες.
  • 4η αναλήθεια: Ουδένα εκφοβισμό επιχείρησα σε όποιον μου ασκεί κριτική. Άλλωστε το δημόσιο αξίωμα συνυπάρχει πάντα με την κριτική και τη λογοδοσία. Ωστόσο, άλλο κριτική και άλλο δημόσια έκθεση αναληθειών που προσβάλουν υπολήψεις και συνειδήσεις. Δεν θα κάνω οποιανδήποτε υποχώρηση στην προάσπιση των αρχών και αξιών που έμαθα στη ζωή μου να υπερασπίζομαι και μία από αυτές είναι η αλήθεια.
  • Τέλος παραδίδω στη κρίση των συμπολιτών μου την παρότρυνση που μου απευθύνει ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας να αποσύρω τη μήνυσή μου, άλλως θα προβούν σε κινητοποιήσεις. Πρέπει οι συντάκτες της ανακοίνωσης να γνωρίζουν ότι δεν υποκύπτω σε «απειλές» όταν πρόκειται για προστασία αρχών και δικαιωμάτων μου και όταν δέχομαι πόλεμο για  πράξεις μου, που κατατείνουν στην διαφάνεια και στη χρηστή οικονομική διαχείριση του δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Αναστάσιος Δ. Μανώλας

Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

One thought on “Ανέστης Μανώλας: «Δεν υποκύπτω σε «απειλές», όταν πρόκειται για προστασία αρχών και δικαιωμάτων μου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Πρόταση Μάνη στη Βουλή για λειτουργία Ξενόγλωσσου Τμήματος στην Πιερία, σε συνεργασία με το τμήμα (Logistics – Σύσταση Οργανικών Θέσεων Κληρικών {ΒΙΝΤΕΟ}

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Να προωθηθούν τα αρδευτικά έργα και να επεκταθεί η αντιχαλαζική προστασία από αέρος στην Πιερία

Μουσική πανδαισία στη συναυλία αλληλεγγύης του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, της Δημοτικής Χορωδίας Αιγινίου και της Γλυκερίας για την ενίσχυση του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους