1 ΘΕΜΑ Κοινωνία

Βροντού: Οι «χρυσές αγορές» της «απλοχέρας» οικιακής βοηθού, με την κάρτα της γιαγιάς | Πως ανακάλυψε τη δράση της ο γιος της ηλικιωμένης {Ηχητικό}

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΝΤΕΣ

Ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν τα παιδιά της άτυχης ηλικιωμένης από τη Βροντού πως μέσα σε λίγους μήνες «έκαναν φτερά» πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του.  Οικονομίες μιας ζωής, τα οποία αποδείχθηκε πως τα σπατάλησε σε «χρυσές αγορές» η γυναίκα   διπλανού χωριού που περιστασιακά φρόντιζε την 87χρονη γυναίκα.  

Τη  δράση της οικιακής βοηθού   αποκάλυψε ο γιος της ηλικιωμένης  Διονύσης Τιουτιούφας,  ο οποίος επέστρεψε για λίγες μέρες στο χωριό του από τη Γερμανία, όπου ζει και εργάζεται πολλά χρόνια.

 Στις αρχές της εβδομάδος, ο κ.  Τιουτιούφας επισκέφθηκε το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζα στην Κατερίνη για να εκδώσει κάρτα ανάληψης  για τον λογαριασμό της μητέρας του, στον οποίο είναι συνδικαιούχος . Όταν ενεργοποίησε την κάρτα στο ΑΤΜ είδες πως   «έκαναν φτερά» τα περισσότερα χρήματα! Υπάλληλος της τράπεζας τον ενημέρωσε πως υπάρχει ενεργή κάρτα, με την οποία εδώ και μήνες γίνονται διάφορες αγορές.   

Οι «χρυσές αγορές»  με την κάρτα της γιαγιάς

Λίγες ώρες πριν αποκαλυφθεί η δράση της, η οικιακή βοηθός έκανε αγορές αξίας 600 ευρώ με την κάρτα της ηλικιωμένης. Ο Διονύσης Τιουτιούφας έφυγε από την τράπεζα για να πάει στο χωριό για να φέρει τη μητέρα του στο κατάστημα της Εθνικής για να απενεργοποιήση την κάρτα, καθώς ήταν στο όνομα της. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα η οικιακή βοηθός έκανε αγορές αξίας 600 ευρώ από γνωστό πολυκατάστημα.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα,  η συγκεκριμένη γυναίκα  μέσα σε έξι μήνες δαπάνησε πάνω από 50.000 ευρώ σε πανάκριβες αγορές, Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πληρώσει με την κάρτα της γιαγιάς διαγνωστικό κέντρο της Κατερίνης για προσωπικές της εξετάσεις!

Η οικιακή βοηθός, μετά την καταγγελία, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κατερίνης. Λίγες ώρες αργότερα η υπόθεσή της εκδικάστηκε στο αυτόφωτο, το οποίο της επέβαλλε ποινή 35 μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ.

Ακούστε τι λέει στο kosmospierias ο γιος της άτυχης ηλικιωμένης στο kosmospierias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Προχειρότητες από τον Δήμο Κατερίνης! Αναβάλλεται για τον… Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το περιβάλλον…

Η. Τσιτλακίδης, πρόεδρος ΕΞΕΠ: «Εντείνουμε τις επαφές  με στόχο την εύκολη σιδηροδρομική πρόσβαση της Πιερίας από όλη την Ελλάδα»

Λεπτοκαρυά: O ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κόκκα

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και της Γλυκερίας στο 51ο Φεστιβάλ Ολύμπου