Χωρίς κατηγορία

Φώντας Μπαραλιάκος: Αίτημα για τη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης

Με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για το Κτηματολόγιο και τα Ειδικά Ψηφιακά Έργα, Γιώργος Στύλιος, συναντήθηκε ο  Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Φώντας Μπαραλιάκος. Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η άμεση στελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης.

«📍Από τον Υφυπουργό ζήτησα την στελέχωση με επιπλέον προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου Κατερίνης ώστε να περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις αγοροπωλησίες των ακινήτων και γενικότερα στις εγγραφές των πράξεων.

Συζητήσαμε με τον κ. Υφυπουργό για τα οφέλη που προκύπτουν από την απλοποίηση και ψηφιοποίηση των κτηματολογικών διαδικασιών.

Η πλήρης πρόσβαση στα κτηματολογικά στοιχεία θα διασφαλίσει διαφάνεια στις συναλλαγές, ενώ ανακρίβειες σε μία κτηματολογική εγγραφή θα  μπορούν να διορθώνονται έγκαιρα.

Επιπλέον, λόγος έγινε και για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτου, πολύτιμο εργαλείο για τη διαδικασία μεταβίβασης ενός ακινήτου, μέσα από την ψηφιοποίηση περισσότερων από 17 πιστοποιητικών», δήλωσε ο κ. Μπαραλιάκος, μετά τη συνάντηση με τον κ. Στύλιο.

Ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε   την ανάγκη ψηφιακού μετασχηματισμού των ΕΛΤΑ  και την  στήριξη των καταστημάτων του Νομού Πιερίας για την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Πόρων με προσκεκλημένη την συγγραφέα Λητώ Τσακίρη-Παπαθανασίου

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας  – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Διακοπή μαθημάτων λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών στο Δημοτικό Σχολείο Ρητίνης – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στο Γυμνάσιο

Θωμάς Αναστασιάδης: “Μας αρέσει ένας Δήμος στον οποίο εκλέγεται Συμπαραστάτης του Δημότη μια υποψήφια δημοτική σύμβουλος του δημάρχου;”