Πολιτική

Η Άννα Μάνη για το πόρισμα της Προανακριτικής για τον Ν. Παππά: «Το λόγο θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη»

Στον Πρόεδρο της Βουλής παραδόθηκε σήμερα το Πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που πιθανά έχουν διαπραχθεί από τον πρώην υπουργό κ. Νικόλαο Παππά. Στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή συμμετείχε και η Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η οποία μετά το πέρας των εργασιών της Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Καταληκτική συνεδρίαση σήμερα,  μετά από συνεδριάσεις που διήρκησαν τους τελευταίους μήνες και ολοκλήρωση των εργασιών με την κατάθεση του πορίσματος για την υπόθεση του πρώην Υπουργού κ. Νίκου Παππά, με πρόταση παραπομπής του για παράβαση καθήκοντος. Θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συνέχεια το λόγο θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Να σημειωθεί ότι την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος προτείνει η προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, όπως και του ΚΙΝΑΛ, δεν προτείνει την παραπομπή του πρώην υπουργού για το κακούργημα της δωροληψίας, για το οποίο έγινε έρευνα. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία στην Ολομέλεια τις επόμενες ημέρες για την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο μετά από νέα ανάκριση θα κρίνει αν θα συσταθεί Ειδικό Δικαστήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βιβλιοθηκών (IFLA), στην Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Κεντρική εισηγήτρια στη σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων

Άννα Μάνη -Παπαδημητρίου: «Ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας των εργαζομένων στις ψηψιακές πλατφόρμες» – Τοποθέτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών

Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κύριο Γεώργιο Γεωργαντά και εκπροσώπους των αγροτών της Πιερίας. 

Την κατά προτεραιότητα ένταξη περιοχών της Πιερίας στο Ultra – Fast Broadband, ζήτησε ο Φ. Μπαραλιάκος από τον Κ. Πιερρακάκη

Μπ.Σκούφα: Το νομοσχέδιο για τον υποτιθέμενο «εκσυγχρονισμό» του ΕΦΚΑ ανοίγει τον δρόμο για τα γαλάζια «golden boys and girls»