Τοπικά

«Καθαρά τα νερά» της Πλάκας Λιτοχώρου

 Δόθηκαν στον Δήμο Δίου Ολύμπου  τα αποτελέσματα της μικροβιολογικής ανάλυσης των υδάτων για την ακτή της Πλάκας, η οποία έχει βραβευτεί φέτος με «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, όπως αναρτήθηκε και στον σχετικό πίνακα, σύμφωνα με τους ειδικούς κανόνες που θέτουν οι «Γαλάζιες Σημαίες», στις 21 Ιουλίου 2021 η τιμή των e.coli βρίσκεται στο τρία (3), με μέγιστη επιτρεπτή ένδειξη το 250, προκειμένου να είναι τα νερά εξαιρετικής ποιότητας, ενώ η ένδειξη των κοπρανωδών εντερόκοκκων βρίσκεται στο μηδέν (0) με μέγιστη επιτρεπτή ένδειξη το 100, προκειμένου και σε αυτή την περίπτωση τα νερά να χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής ποιότητας.

«Αποδεικνύεται ότι τα νερά των ακτών του Δήμου Δίου-Ολύμπου, είναι άριστης ποιότητας, και οι ακτές μας, όπου κυματίζουν επάξια οι «Γαλάζιες Σημαίες», αποτελούν προορισμό αναψυχής για όλη την οικογένεια.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου είναι ένας θεϊκός προορισμός και φέτος το καλοκαίρι σας προσκαλούμε να τον εξερευνήσετε», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας στους αγροτικούς δρόμους του Παλαιού Παντελεήμονα και οι ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό του Νέου Παντελεήμονα

Κατερίνη: Με την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας

Σοφία Μαυρίδου: «Στόχος μας είναι η Πιερία να αποτελεί εξωστρεφή και διακριτό τόπο βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα»