Τοπικά

Αρχίζουν οι εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, στο πλαίσιο της εκκλησιαστικής της διακονίας με την πρωτοβουλία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  κ. Γεωργίου, ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων «OΣΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Ο ΕΝ ΟΛΥΜΠΩ». 

          Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εγγραφής από την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου, καθημερινά, κατά τις απογευματινές ώρες 6.30-8.30, στη Βαρνάβειο Βιβλιοθήκη.


          Σκοπός και στόχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής είναιηκαλλιέργεια του πατροπαράδοτου εκκλησιαστικού ήθους και της αγάπης των σπουδαστών προς την εκκλησιαστική μουσική, η ανάδειξη νέων ιεροψαλτών και η δημιουργία βυζαντινών χορών που θα κοσμούν τα αναλόγια των Ιερών Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Επίσης, το ενδιαφέρον της Σχολής στρέφεται στη διατήρηση και διάδοση της παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διάσωση και ανάδειξη αυτού του είδους μουσικής.

Οι καθηγητές παραδοσιακών οργάνων είναι όλοι εγνωσμένης αξίας με πανεπιστημιακή επιστημονική κατάρτιση, και τα τελευταία χρόνια αναδεικνύουν το ταλέντο των παιδιών του νομού Πιερίας μέσα από τις μουσικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα μουσικά σύνολα Παραδοσιακής Μουσικής που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη  σε συνεργασία με άλλους φορείς.

          Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στατηλ.  2351077808& 6974797105 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: maistord@gmail.com.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεχίζονται οι εργασίες καθαριότητας στους αγροτικούς δρόμους του Παλαιού Παντελεήμονα και οι ασφαλτοστρώσεις στον οικισμό του Νέου Παντελεήμονα

Κατερίνη: Με την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας

Σοφία Μαυρίδου: «Στόχος μας είναι η Πιερία να αποτελεί εξωστρεφή και διακριτό τόπο βιώσιμης ανάπτυξης, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα»