Τοπικά

Στην τελική ευθεία παρεμβάσεις για τη βελτίωση συνθηκών ύδρευσης στην Ρητίνη

Το χρόνιο πρόβλημα της ποιοτικής και επαρκούς κάλυψης των υδρευτικών αναγκών στην Τοπική Κοινότητα Ρητίνης, επιλύεται οριστικά με την «καλλιέργεια» έξι πηγών και πιο συγκεκριμένα με την υλοποίηση τεχνικών έργων από τη ΔΕΥΑΚ, τα οποία ήδη κατασκευάζονται στις θέσεις «ΑΒΔΕΛΑ» και «ΑΣΤΡΑΠΟΚΑΜΕΝΟ».

Η υδροδότηση του οικισμού γινόταν μέχρι πρότινος από τις συγκεκριμένες πηγές με ακατάλληλα δίκτυα, έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, ενώ δεν καλύπτονταν οι ανάγκες σε ποιότητα και ποσότητα νερού.

«Η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ προς τους Δημότες, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης συνιστά για τη διοίκησή μας ζήτημα μείζονος σημασίας. Η ΔΕΥΑΚ, απαλλαγμένη πλέον από τον μεγάλο βραχνά των χρεών προς τη ΔΕΗ, έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τον κύκλο παρεμβάσεών της, με την εκτέλεση απαραίτητων έργων και υποδομών»τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

«Υλοποιούμε στην Τ.Κ. Ρητίνης τις απαιτούμενες  παρεμβάσεις με τις πλέον βελτιωμένες προδιαγραφές. Το νερό που θα εξοικονομηθεί από την αξιοποίηση – καλλιέργεια των πηγών θα λύσει απόλυτα το πρόβλημα και θααλλάξει εντελώς τις συνθήκες ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Ρητίνης»επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Μορφακίδης, ο οποίος συντονίζει τις παρεμβάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι εργασίες οδεύουν στην τελική ευθεία και αναμένεται να ολοκληρωθούν το αργότερο έως το τέλος του Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού | Δραστηριότητα Μάθησης, Διδασκαλίας και Κατάρτισης Εκπαιδευτικών και Μαθητών Σχεδίου Σχολικών Συνεργασιών ERASMUS+{ΕΙΚΟΝΕΣ}