Τοπικά

Μεθεόρτιος Εσπερινός Αγίου Συμεών στη Ρητίνη

Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στη Ρητίνη Πιερίας.

Ο Εσπερινός τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Συμεών του Νέου Θεολόγου και Νεκταρίου Πενταπόλεως, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Μετοχίου του Γυναικείου Ησυχαστηρίου Πανοράματος Θεσσαλονίκης.

Ο μακαριστός Ιδρυτής του Ησυχαστηρίου Γενεθλίου της Θεοτόκου Αρχιμ. Συμεών Κραγιόπουλος καταγόταν από τη Ρητίνη.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, εφημέρευσε ο Αρχιμ. Ιωάννης Γρίντσος, Ηγούμενος του Ησυχαστηρίου Αγίας Τριάδος Πανοράματος, βοηθούμενος από τον Διάκονο Μελέτιο Παράσχου. Έψαλε χορός μοναζουσών και εκκλησιάστηκαν πολυμελείς αντιπροσωπείες των δύο Ησυχαστηρίων, κάτοικοι της Ρητίνης και άλλοι φιλομόναχοι πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στη σημασία του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, τονίζοντας ότι αυτή συνδέεται με τον μακαριστό κληρικό γόνο της Ρητίνης και πνευματικό εργάτη της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη. Συνεχάρη τα μέλη των δύο Μοναστικών Αδελφοτήτων για την πρωτοβουλία τους να αφιερώσουν το Ιερό Παρεκκλήσιο στους Αγίους Συμεών και Νεκτάριο, διατηρώντας έτσι ζωντανή τη μνήμη του Γέροντά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δήμος Κατερίνης: Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 1.244.566 ευρώ για την ενίσχυση των ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΤΕΒΑ

Συνάντηση Μπαραλιάκου – Βορίδη | Συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, κινητικότητα και ενίσχυση του προσωπικού των ΟΤΑ